Gokartverseny – F1 Startkart

Hírek

cora 2

2009-07-15 07:08:28
7. futam Coraring

Sajnos, valószínűleg a nyaralásoknak köszönhetõen elég kevés versenyzõ jött el a bajnokság 7. futamára. Mindössze 34-en neveztek és a 4. kategóriát leszámítva, ami a legnépesebb volt 10 indulóval, a többi kategóriában csupán 6 versenyzõ képviselte magát, így kevesebb csatát láthattunk.

A pálya nyomvonala a 2. futamhoz képest, amit szintén itt teljesítettünk, annyiban módosult, hogy az utolsó kanyart átépítették, egyébként most is maradt a menetirány.

Az egyes kategóriában Szetei Gergely zsinórban harmadik gyõzelmét szerezte és a 2. Garamvölgyi Nikolettel együtt a csapatok között átvették a vezetést, Gergely pedig 6 pontra közelítette meg az ezt a futamot kihagyó Mészáros Zoltánt, persze ponteldobással együtt. Még Niki szorosan követte Gergelyt, addig Veréczi Dániel a 3. helyen lemaradt és egy viszonylag eseménytelen futam után állhatott a dobogóra, mivel mögötte is jócskán lemaradtak az üldözõk.

A kettes kategóriában Schmidt Balázs szerezte meg a pole pozíciót és a gyõzelmet is. Farkas Csabi eleinte közel tudott maradni, még nem hibázott és ez után már nem tudta utolérni Balázst, akinek ez volt idei második gyõzelme. Hasonlóan alakult Schreiber Norbert és Roland versenye is, Roland eleinte támadhatta bátyját, majd Norbi elhúzott és õ zárt a 3. helyen. Mögöttük jócskán lemaradt Juhász Csaba, aki a leggyengébb gépet fogta ki és az újonc Klenner Ádám is távol volt tõle.

A legnépesebb kategóriának a 3-as bizonyult, ahol még B döntõt is futottak. Pinkert György és Nagy Gábor a rajthelyüknek megfelelõen ebben a sorrendben értek célba viszonylag nagy különbséggel. Mögöttük a rajtnál történt incidens, többen a gumifalban kötöttek ki, amivel Fényes Tibor nyert a legtöbbet, hisz a 6. helyrõl indulva a 3.-ra jött fel.

A legnagyobb küzdelmet a 4-es kategóriában láthattuk, méghozzá Minihoffer Zoltántól, aki az élrõl indult, de a leggyengébb géppel és aki mögött akkora torlódás alakult ki akár a felújítás alatt álló M0-áson. Nem adta könnyen a pozíciókat, de végül 3-an tudták megelõzni és a Chabada testvérek érték el az elsõ 2 helyet, Péter és György sorrendben r11;akik azt gondolhatták ezzel a kettõs gyõzelemmel alaposan összezavarhatják a cikk íróját, de ez most nem jött be. Péter volt, aki elõször megelõzte Zolit és jókora elõnyre tett szert. Az elõzés Péter után még Szilágyi Bélának sikerült, így õ állhatott a képzeletbeli dobogó legalsó fokának helyére. Mészáros Róbertet pedig sikerült feltartóztatnia Minihoffernek.

A Formula kategóriában Janecskó Adrián indulhatott az élrõl, de Schreiber Lászlónak egy bátor elõzéssel sikerült körbeautóznia õt, így idei második gyõzelmét sikerült elérnie. Hátrébb is voltak csaták, elõször Balogh Lajos elõzte meg Juhász Csabát és birtokolta a 3. helyet, de vásznasodó gumija miatt tempót vesztett, Pinkert Gyuri pedig egymás után másodszor jött fel a 3. helyre, miután Csabát és Lajost is megelõzte.

Legközelebb a korábbi tervekkel ellentétben nem Százhalombattán, hanem Kulcson csap össze a mezõny, amely pályát újraaszfaltoznak, a célegyenes pedig megfelezõdik, és újabb kanyarok kerülnek beépítésre.

Volt tesztgép, a jövõ évre tervezett M-Tech vázas masina. Legnagyobb baja az volt, hogy a gyenge Kama motor duruzsolt benne egy döglött darázs intenzitásával, ezért mivel 2 mp-cel lassabb volt az idei rakétáktól nem sok embernek volt kedve azzal edzeni a WF vázas Hondák között. A vázról azért lehetett képet alkotni. A féktávokon rendkívül stabil a gép nem igazán akar kitörni a hátulja, mintha egy picit gyengébb lenne a fékhatás, ezért nem akarna blokkolni. A kigyorsításoknál is stabil, de azért mert rendkívül tolja az orrát. Ezért nem válik túlkormányzottá, viszont az alulkormányzottsága, hogy olyan sokáig kell befordítva tartani a kormányt a kanyar kijáratánál, visszafogja a kigyorsításnál. Lesz ez még jobb is, fõleg, ha idei motor kerül rá. A dizájnon még lehetne fejleszteni.Tovább a cikkhez ...
 

Hangar 1

2009-07-06 14:13:38
6. futam, Hangár utca

A Hangár utcában a sokak által kedvelt pályán félidejéhez érkezett a bajnokság. A versenyzõket az idõjárás kegyeibe fogadta kivéve, akik esõt vártak - hiszen végig napos idõ fogadta az indulókat. 40 nevezést adtak le, akik közt voltak újoncok is.

Ezúttal nem a szervezõk álltak elõ újítással, hanem Mészáros roperatõrr1 Zoli, aki kamerát szerelt a gokartjára és saját honlapjára fel is töltötte a videókat versenytársai örömére. A jövõ évi gokartok közül pedig egyet a szervezõk ígérete szerint a következõ futamon ki lehet próbálni.

A pálya aszfaltja ette a gumikat, amikbõl többet ki is kellett cserélni a vásznasodás miatt. Persze voltak, akiket ez nem zavart, S. Norbi például kifejezetten tiltakozott ellene, Mészáros Zoli pedig defektes kerékkel is nyerni tudott.

Szetei Gergely újabb gyõzelmet szerzett az egyes kategóriában, ezúttal az élrõl indulva és végig vezetve, Garamvölgyi Nikolett és Mészáros Zoli elõtt. A pontverseny ennek köszönhetõen kezd szorosabbá válni, ponteldobással együtt 10 pont a hátránya Zolival szemben és még Niki van elérhetõ közelségben az elsõ helyhez képest. Veréczi Dániel ezúttal szerencsétlenül járt, a 3. helyrõl indult, de már a verseny elején kiállni kényszerült a gáz bowden elszakadása miatt.

A legizgalmasabb futamot ezúttal is a kettes kategóriában láthattuk, ahol idei elsõ gyõzelmét aratta Schreiber Norbert. Berki Attilát kizárták, illetve a döntõ utolsó helyére sorolták, a 2. helyrõl, így azt Schreiber Rolan örökölte meg, aki a verseny elején az utolsó helyre is visszaesett egy megpördülés következtében és innen küzdötte fel magát a dobogóra. A dobogó legalsó fokára a kategória éllovasa, Farkas Csaba állhatott. Ebben a kategóriában az elsõ 6 helyezettet 5 legjobb eredmény alapján 19 pont választja el egymástól.

Mészáros Zoli ezúttal két kategóriagyõzelmet aratott, méghozzá a 3-as 4-es kategóriákban, az elõbbiben ráadásul defektes kerékkel. Történt ugyanis, hogy a verseny elején elhúzott, majd defektet kapott, de még így is fel tudta tartóztatni ellenfelét. A 2.-nak Pinkert Gyuri jött be, Nagy Gábor elõtt.

A 4. kategóriában Bitó Csaba lett a második, még Chabada Péter 3 helyet javított rajtpozícióján, így állhatott a dobogóra. A bajnokság a 4. kategóriában a szorosabb, ahol Mészáros 9 ponttal vezet Minihoffer Zoli elõtt ponteldobással.

A Formulában Schreiber Laci szerezte meg a pole pozíciót, 0,04 századmásodperc elõnnyel. Azonban az elnyújtott ív utáni ostorszerű kanyarban túl széles ívrõl fordult ideális íven - amit kihasználva Janecskó Adrián megelõzte és idei 5. gyõzelmét gyűjtötte be. A 3. helyre Pinkert Gyuri jött fel az 5. helyrõl, még Mészáros Zoli kiállni kényszerült.

Most csupán két hét áll a versenyzõk rendelkezésére, pihenésre mielõtt újra versenyezhetnének a Cora-Ringen, ahol az idei második futamot is rendezik. A pályán ugyan abban az irányban kell körözni, mint akkor, azonban a vonalvezetése kissé változni fog.Tovább a cikkhez ...
 

u jgépek

2009-06-24 05:19:20
A következõ futamon bemutatjuk a 2010-es gépek elsõ fecskéjét,
masszívabb váz, még könnyebb irányíthatóság.
A szabad edzés alatt lehet tesztelni. Tovább a cikkhez ...
 

5 futam batta

2009-06-24 05:18:33
5. futam Százhalombatta


A Battai ringen folytatódott a bajnokság, amelyik pálya nem éppen nyerte el a versenyzõk tetszését és a gokartok értékéhez mérten az anyagi kár sem volt jelentéktelen. Volt, aki megviccelte a szervezõket, akiknek lelkén egy Balatoni hétvége késõbbi kezdete is szárad.

Az elõzõ összefüggés természetesen Farkas Csabiról szól, aki miután a rövid pályán az egész mezõnyt lekörözve nyerte a 2. kategória futamát a leintésnél egyszer csak kiugrott a gokartjából, majd áttolta, azt a célvonalon. Nem számolt azonban a magas alapjárattal, aminek következtében a gokartot a szemközti gumifal állította meg. A szervezõk kevésbé tartották viccesnek az esetet.
Új szabályt hoztak a díjkiosztók körül, csak az veheti át a díját, aki megvárja a díjátadót, amire a versenyek végén kerül sor , így a többiek sem köröznek üres "lelátók" elõtt és a tapsvihar sem marad el.

A nap elején amortizálták le az eddigi futamokon alul teljesítõ XXII-es gokartot, amirõl, ahogy Lajos mondta jó hír, hogy nem kell motort cserélni. Azon ugyanis a kínai Kama motor működött a többi géptõl gyengébb teljesítménnyel. A váz elhajlott, pótalkatrész lett egy zsákkal.

Ha a versenyek alakulását nézzük, voltak izgalmak bõven. Bár a szűk pályán elõzni szinte lehetetlen, mégis sok vezetõi hibát láthattunk, fõleg a kettes kategóriában, ahol Csabi körelõnyének egyik oka az is, hogy mögötte Schmidt Balázs egy gyengébb géppel ugyan, de az egész mezõnyt maga mögött tudta tartani. Schreiber Roli kiállt, Berki Attila a letört légszűrõ miatt esett ki, Schreiber Norbert ismét dobogóra állhatott.

Ezúttal kevésbé volt sikeres Mészáros Zoli napja, hiszen "csak" egy futamgyõzelmet aratott, méghozzá a 3-as kategóriában.

A 4-es kategóriában Minihoffer Zolinak sikerült megelõzni õt, a hídról levezetõ kanyarban, a Formulában pedig Janecskó Adrián nem hagyott helyet az elõzésre egy viszonylag gyengébb géppel védve a pálya 2 elõzési pontját.

Az idei évben és a BPG történetében elsõ gyõzelmet aratta Szetei Gergely, az 1-es kategóriában. Remélhetõleg ezzel sikerült leráznia magáról eddigi pechsorozatát, amikor is önhibáján kívül, hol a technika, hol az ellenfelek hibájából ért el tudásához képest gyengébb eredményeket. A sors fintora, hogy ezúttal egy kis szerencse is hozzájárult gyõzelméhez, hogy az élrõl induló Garamvölgyi Nikolettnek -akit végig kitartóan üldözött- leesett a lánca. Gergely ezzel csökkentette elõnyét az éllovashoz képest.

A következõ futam a Hangár utcai pályán kerül megrendezésre, ami egy régi és gyors pálya, egy hosszú balkanyarral. Bár a vonalvezetése nem túl bonyolult, a versenyzõk kedvelik. Azért is lesz fontos állomása a sorozatnak, mert a bajnokság itt félidejéhez érkezik, azaz addigra már nagyjából képet lehet kapni az erõviszonyokról.
                                                                       Tovább a cikkhez ...
 
 

Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.