Gokartverseny – F1 Startkart

Hírek

Díjkiosztó

2009-12-02 20:46:17
Kedves Versenyzõk!

A Gokartbajnokság idei díjkiosztójának tervezett idõpontja ( 2009.december 12 ) elmarad, illetve egy késõbbi idõpontban ( valószínűleg 2010. január 23 ) kerül megrendezésre!!! A változtatásnak meg van az oka, de reméljük, hogy egy kellemes meglepetéssel tudunk Nektek szolgálni:)
Addig is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben ( és Kupákban ) Gazdag Boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek!

Üdvözlettel:
Szervezõk
Tovább a cikkhez ...
 

Hangar 2

2009-10-20 05:36:49

           2009. október 10-én, a BPG 11. futama a Hangár u.-i pályán került megrendezésre, ahova a mezõny idén másodszor látogatott el. Az idõjárás kegyes volt a versenyzõkhöz, elõzetes jelentésekkel ellentétben száraz, néha-néha még naposnak is mondható idõjárás fogadta az indulókat. A szabadedzések – hála az idõrend új alkalmazásának, valamint a technikai problémák elmaradásának – rendben lezajlottak. Tekintettel arra, hogy a pálya csak esetileg használt és a reggeli órákban még elég hűvös volt az idõjárás, a pálya tisztulásával és a hõmérséklet emelkedésével, mind a szabadedzéseken, mind az idõmérõkön egyre jobb és jobb köridõk születtek.


 
A szigorú rendtartású szabadedzésen kívül, egyéb újdonságok is életbe léptek ezen a versenyen. Minden gép az elõzetesen tesztelt és a versenytapasztalatok alapján is jól működõ FERODO típusú fékbetétekkel lett szerelve. Szintén újdonság, hogy a gépek egységesen 0 km-es KENDA típusú gumikkal lettek ellátva, melyek szintén jól működtek versenykörülmények között. A bajnokság szervezõi hosszú távú szerzõdést kötöttek a gumibeszállítóval, melynek „következményei” (lógok) a gokartokon is megjelentek.Ezen a versenyen a teljes géppark már az új (M-tech vázas) technikával állt fel, melyek egységesen állítható ülésekkel és - további újdonságként - 47 mm-es kormánymagasítással lettek felszerelve. A kormánymagasítás és az állítható ülések lehetõvé teszik, hogy kortól és alkattól függetlenül minden versenyzõ megtalálja magának a megfelelõ üléspozíciót, ezzel pontosabb és kevésbé fárasztó vezetés valósul meg.
 I./A.                 Az I. kategória pole-pozícióját Mészáros Zoltán szerezte meg, 27,097 mp-es idõvel. Rajtot követõen õ és a 2. helyrõl rajtoló Szetei Gergely ebben a sorrendben vezette végig a versenyt, egészen a leintésig, több versenyzõtársukat lekörözve. A középmezõnyben körrõl-körre változó eredményű csaták folytak. Sajnos a futam nem zajlott le esemény nélkül. A verseny elsõ harmadában Garamvölgyi Nikolett és Bálint Dávid között – vitatott - versenybaleset következett be, mely Nikolett megpörgését okozta, ezzel az utolsó helyre csúszott, majd késõbb kiállt a versenybõl. A futam vége elõtt Kaszás Máté is feladásra kényszerült, illetve a szervezõk kiintették a pályáról, mivel a benzincsõ folyása miatt a verseny veszélyessé vált a versenyzõ számára. Összesített pontállásban Garamvölgyi Nikolett, Mészáros Zoltán és Szetei Gergely áll az elsõ három helyen. Mind a három versenyzõ esélyes a bajnoki címre. Minden az utolsó versenyen dõl el. 
II./A.                A II. kategória döntõje papírformához közeli állapotot mutatott. A elsõ rajtkockát Scheiber Norbert szerezte meg 27,790 mp-es idõvel. A rajtot követõen jelentõsnek tűnõ elõnyt szerzett, mely „pünkösdi” volt, mivel az, a 2. és 3. pozícióból induló Schmidt Balázs és Scheiber Roland csatározása miatt alakult ki. Scheiber Roland a párbajt megnyerve, testvére után indult, majd maga mögé utasította. Ezen példát Schmidt Balázs is követte. Majd sorra az 5. helyrõl indult Gönczi Gergõ és a 4. helyrõl startolt Mészáros Zoltán is ennek megfelelõen járt el. A 6. helyrõl nekiinduló Farkas Csaba technikai okból kiállni kényszerült. A 7. és 8. helyrõl induló Hollósi János és Molinarolo Gabriele egy-egy helyezést lépett elõre ennek következtében. A II. kategória bajnoki címe továbbra is nyitott. A szoros pontállás miatt a jelenleg az összetett 4. helyen álló Scheiber Norbertnek is még matematikai esélye van az összetett gyõzelemre. Itt szintén minden az utolsó versenyen dõl el. 

III./A.                   

A III. kategória pole-jából (ebben a kategóriában is) Mészáros Zoltán indult, 28,183 mp-es idõt elérve az idõmérõn. A rajtot követõen õ és a 2. helyrõl rajtoló Pinkert György ebben a sorrendben vezette végig a versenyt, egészen leintésig, több versenyzõtársukat lekörözve. A mezõny további tagjai párokba „rendezõdtek”, azaz térközökkel külön-külön kis csaták alakultak ki. Ezekben a csatákban rendre a rosszabb pozícióból induló versenyzõ akarata érvényesült. A leintés eredménye szerint: a 4. helyrõl induló Brunáczki György megelõzte a 3. helyrõl rajtoló Nagy Gábort, a 6. rajtpozícióból induló Kenyeres László az 5. rajthelyrõl kezdõ Horváth Krisztián felett gyõzedelmeskedett, valamint a 8. helyrõl startoló Andor Tibor a 7. helyrõl nekifutó Szűcs Lászlót gyõzte meg arról, hogy a mai napon õ a gyorsabb ezen a pályán. Mészáros Zoltán ezen eredményével matematikailag is behozhatatlan elõnyt szerzett, így ebben a kategóriában a bajnoki cím sorsa eldõlt. Mészáros Zoltán lett az elsõ, aki biztosan pilóta lesz a Sróf Formula Easter tesztnapon, mely a BPG által kitűzött különdíj minden kategória bajnokának.
 IV./A.                    A IV. kategória pole-pozícióját szintén egy Mészáros, de kivételesen a Mészáros Róbert szerezte meg, aki 28,337 mp-es idõ csavart ki magából az idõmérõn, mely a legjobbnak bizonyult. Ezt a helyét a rajt utáni körökben a 3. helyrõl rajtoló Mészáros Zoltán orozta el, mely állás a befutóig változatlan maradt. A két pilóta a verseny folyamán több versenyzõtársukat körhátrányba kényszerítette, a lekörözések rendben történtek. Az utolsó dobogós helyért Chabada György, Chabada Péter, Radics Gábor és Szilágyi Béla voltak versenyben a verseny elsõ harmadában. A nem túl szerencsés géphúzásnak a 4. helyrõl induló Chabada György, és a 2. helyrõl induló Minihoffer Zoltán esett áldozatául. Chabada Péter megpördülése miatt az utolsó helyre esett vissza, így a 3. helyért Radics Gábor és Szilágyi Béla folytatott ádáz csatát. A két versenyzõ közötti állás körönként változott, leintéskor viszont Radics Gábor érkezett meg 3. helyezettként a célvonalhoz. A IV. kategória bajnoki címe még teljesen nyitott, esélyes a bajnoki címre a címvédõ Chabada György, Mészáros Róbert és Mészáros Zoltán is. A bajnoki cím sorsát az utolsó verseny fogja eldönteni.
 I./B. és IV./B.        (összevont)A létszámra való tekintettel az I. és IV. kategória B döntõsei egy versenyben feszültek egymásnak, természetesen külön értékelés keretein belül.  Az I. kategóriában nem történt változás a rajtpozíciókhoz képest. A IV. kategóriában az 1. helyrõl induló Bitó Csaba és a 2. helyrõl induló Biczók Attila jó rajtot elkapva elszakadt az üldözõktõl, majd külön párbajt folytattak. A vetélkedésnek Bitó Csaba megpördülése vetett véget. A verseny második felében a pályáról lecsúszva 5 fordulat után a versenyt folytatni tudta. Hátralévõ körökben Bitó Csaba az utolsó helyrõl a 3. helyre kapaszkodott vissza. A 2. helyezett Zimek Sándorral már nem bírt el. 4. helyen a versenyt – egyenletes teljesítménnyel – Petró László fejezte be.
 Formula                  A formula kategória élérõl – mint általában – Janecskó Adrián, a második rajthelyrõl ebben a kategóriában is fényeskedõ Mészáros Zoltán indult. Rajtot követõen a mezõny test-test elleni csatákban harcolt, mely általában négytagú (Mészáros R., Scheiber L., Pinker Gy. és Janecskó A. részvételével) összeállításban történt. Több körön keresztül tartó küzdelem végeredménye Mészáros Róbertnek végzõdött pozitívan, aki egy összeakadás következtében behozhatatlan elõnyre tett szert. Visszafordítóban történt összeakaszkodás vesztese Schreiber László volt, aki a mezõny hátsó harmadára csúszott vissza. Tekintettel, hogy mindez a futam középidejében történt lehetõsége nyílt a javításra, amelyet végre is hajtott és végül második helyen intették le. Az élrõl induló, már-már állandónak mondható favoritok szerencséje ezen a napon „nem jött el a Hangár u.-ba”, így õket utolsó helyeken intették le.

 
A 11. futamot követõen hivatalos óvás a szervezõkhöz nem érkezett, így a kihirdetett eredmények véglegesek. Eddigi állás szerint, a III. kategóriában, Mészáros Zoltán személyében, és a Formula kategóriában Janecskó Adrián személyében már bajnokot avathatunk, azonban a további három kategóriában a bajnoki cím sorsa még nem dõlt el. Végeredmény az utolsó versenyen 2009. november 07-én a Coraring-en születik meg.Tovább a cikkhez ...
 

Gyöngyös 2

2009-10-07 00:22:49
Idén második alkalommal látogatott a mezõny a Gyöngyösi Gokartland pályára.


Az elsõ kategóriában, mondhatjuk a papírforma érvényesült, hiszen az elmúlt versenyekhez hasonlóan az elsõ rajtkockát Mészáros Zoltán, még a gyõzelmet Szetei Gergely szerezte meg, aki az utolsó kanyarból széles íven kigyorsítva tudott elmenni Zoltán mellett. Szetei ezzel ponteldobással együtt is átvette a vezetést a bajnokságban. A harmadik helyen Garamvölgyi Nikolettet intették le, akit a verseny elsõ felében kitartóan üldözött Tóth Richárd, aki az utolsó kanyarban egy elõzési kísérlet közben elmérve a féktávot a gumifalon landolt.

A kettes kategóriában Mészáros Zoltán szerezte meg a pole pozíciót, akár csak az egyesben és a hármasban. Ebben a kategóriában a gyõzelem is sikerült, méghozzá nem is kis elõnnyel. A további helyezésekért komoly csatákat vívott a mezõny, a második helyért Schreiber Rolandot szorongatta Schmidt Balázs, akik oda-vissza elõzgették egymást. E közben a hetedik helyrõl Farkas Csaba is felzárkózott és Balázs után neki is sikerült megelõzni Rolandot. Schmidt Balázs 2. Farkas Csaba 3. lett, még a verseny elején Schreuber Norbert műszaki problémák miatt kényszerült a verseny feladására.

Nem kis bravúrt mutatott be Nagy Gábor a 3. kategóriában, aki az 5. rajtkockából indulva szerezte meg a gyõzelmet Mészáros Zoltán elõtt. A dobogó legalsó fokára Oros Ferenc állhatott, még a versenyen az elmúlt futamhoz hasonlóan rendkívül peches volt Fényes Tibor, aki a 2. helyrõl indulva csupán a 7. helyért járó pontokat szerezte meg.

A 95 kilósok mezõnyében a 4-es kategóriában Mészáros Róbert indult az élrõl, aki a 3. helyért járó serleget vehette át. A gyõzelmet a 2. helyrõl induló és Robit elsõként megelõzõ Chabada György szerezte meg, aki ezzel átvette a bajnokság vezetését Mészáros Zoltántól, aki gyenge gokartja miatt kiállt a versenybõl. A második helyre Chabada Péter jött föl, akit a verseny korai szakaszában kiforgatott Zoli, persze nem szándékosan.

A Formula kategóriában ugyan azok a versenyzõk végeztek a dobogón, mint a legutóbbi itteni futamon. Janecskó Adrián elõnyt kiautózva gyõzött, miután a rajtnál kis híján megelõzte õt Mészáros Zoltán. A dobogó 2. és 3. fokára a már említett versenyhez képest helyet cserélve Mészáros Zoltán és Mészáros Róbert állhattak. Korycki Tamás a 4. helyrõl indulva lett negyedik, még az 5. helyre a 8. helyrõl startoló Juhász Csaba jött fel, szép elõzéseket bemutatva.

                                                                              Tovább a cikkhez ...
 

lach 2

2009-09-10 17:24:13

BPG kilencedik futam.9. futam, Kiskunlacháza Idén második alkalommal látogatott Kiskunlacházára a mezõny, és ezúttal fordított menetirányban köröztek a versenyzõk. 41 nevezõ vett részt az utolsó nyári versenyen, ahol meleg idõjárás fogadta az oda látogatókat. Sajnos technikai hibákban sem volt szegény nap és egy szerencsés kimenetelű borulásról is beszámolhatunk. Az 1-es kategóriában a 4. helyrõl induló Szetei Gergely szerezte meg a gyõzelmet. Ezzel 2 pontra csökkentette hátrányát a pole-ból induló Mészáros Zolival szemben, aki a 2. helyet szerezte meg. Gergelynek az év elején volt néhány peches futama, ennek köszönheti, hogy a 9 futam alatt szerzett 5 gyõzelmével is még csak most került igazán elérhetõ közelségbe az elsõ hely. A versenyen egyébként Gergely a pályán tudta megelõzni ellenfelét, a dobogó 3. fokára pedig Kaszás Máté állhatott, szoros csatát vívva Lencsés Bálinttal, akivel oda-vissza elõzgették egymást. A 2. kategóriában Schreiber Norbert fölényes gyõzelmet aratott, akinek a verseny elejétõl kezdve nem akadt ellenfele. Mögötte Schreiber Roland, Farkas, Schmidt és Mészáros Zoli vívtak nagy csatát, Mészáros Zoli végül technikai hiba miatt a verseny feladására kényszerült, így Roland örökölte meg a második helyet. A bajnokságban vezetõ Farkas Csaba a verseny végén elõzte meg Schmidt Balázst, így õ léphetett a képzeletbeli dobogó legalsó fokára. Mindössze 5 versenyzõ vett részt a 3-as súlycsoportban, ahol Mészáros Zoltán gyõzött. Fényes Tiborral vívtak nagy csatát az elsõ helyért, Tibor egyszer nem szándékosan ,de szabálytalanul elõzte meg Zolit és sportszerűen azonnal vissza is engedte maga elé. A további támadásra sajnos nem maradt lehetõsége, miután az egyik lekörözött versenyzõ nem figyelt rá és kiszorította, ezzel el is dõlt a verseny és már nem érhette utol Zolit. Brunáczki Györgyöt intették le 3.-ként. A 4. kategóriában Minihoffer Zoltán a 2. helyrõl indulva szerezte meg a gyõzelmet, idén másodszor, megelõzve az élrõl startoló Chabada Györgyöt. Mészáros Zoltán megtartotta rajtpozícióját, így õt a 3. helyen intették le. A mezõny ebben a kategóriában viszonylag egyben maradt, egyedül Fényes Tibor állt ki a verseny elején, gokartja versenyképtelensége, lassúsága miatt. Ezen kívül Mészáros Róbert gokartja volt még erõtlen, ám jelezte a hibát és azt a következõ, Formula kategóriára kijavították. A Formula kategória igazán eseménydúsra sikerült. A 8 indulóból csupán 3-an láthatták meg a kockás zászlót versenyzõként, a többiek csak a pálya szélérõl. Fényes Tibor lassú gokartja miatt állt ki, akár csak Juhász Csaba. Schreiber Lászlónak és Janecskó Adriánnak, a két éllovasnak leesett a lánca. A leglátványosabb kiesést Montanario Romano produkálta, Schreiber Lacival csatázott és a külsõ íven lecsúszott a pályáról. Gokartja eleje megakadt néhány gumiban, aminek következtében orral elõre felborult. Romano szerencsére korábban kiesett a gépbõl, így az nem esett rá. A versenyt egyébként Mészáros Zoltán nyerte, Balogh Lajos és Bitó Csaba elõtt. A bajnokság következõ, egyben 10. futama szeptember 19-én, Gyöngyösön az elõzõ itteni versenyhez hasonlóan normál menetirányba lesz, hogy a lejtõn ne forogjanak szét a motorok.Tovább a cikkhez ...
 
 

Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.