Gokartverseny – F1 Startkart

Hírek

lacházi bukás

2010-03-17 20:09:46
Talán néhányan emlékeznek erre a szép kis produkcióra.

õ biztos.:))
Tovább a cikkhez ...
 

BPG 2010 elsõ futam

2010-02-25 08:48:50

BPG I. futam                                       

                 

2010. február 20., Gokart Aréna (Budapest)

Levegõ hõmérséklete:      +7 ºC

Pálya hõmérséklete:         +1 ºC

Páratartalom:                   12%

Szélirány:                         -

Menetirány:                     óra járásával ellentétes        

 

Scheiber László elõzetes, díjátadón tett és viccnek szánt –sokak szerint „rohadtul nem vicces, mert ilyennel nem viccel az ember”-, bejelentésének ellenére 2010. február 20-án elrajtolt a BPG 2010. évada. Az elsõ verseny a Gokart Arénában került megrendezésre. A futam egyszóval jellemezve: ÚJ!

ÚJ év, ÚJ szezon, ÚJ pálya, ÚJ gépek, ÚJ szabályok, Új kategória és ÚJoncok.

 

A pálya többeknek, akik a próbafutamon és/vagy díjátadón jelen voltak, nem jelentett újdonságot. A kialakítás, nyomvonal nem változott a legutolsó verzió óta, viszont –Balogh Lajos elmondása szerint– a Szervezõk erõsen gondolkoznak, a pálya kanyaríveit egy speciális jól tapadó bevonattal látnák el. Ez egy jövõbeni, hosszú távú projekt és a szükségessége attól függ, hogy használat, valamint kedvezõbb hõmérséklet (felmelegedés) hatására a pálya mennyire „gumizódik”. Egyenesekben jelenleg sem lehet panasz, de nagyobb kanyarsebességet és ezzel gyorsabb köröket lehetne elérni még jobb tapadás esetén. Erre mondják: majd meglátjuk… Mindenképpen elõnyt és elõrelépést jelent, hogy a Szervezõk 16 db gépet szereztek be és biztosítanak versenyeken. Jelen futamon volt, hogy egy idõben 12 gép is részt vett a futamban, ami egyrészrõl a jó pályakialakítás eredménye, másrésztõl további elõny, hogy a „B” döntõk megszűntek. Egy idõben vesznek részt adott kategória indulói, így mindenkinek esélye van a nagyobb elõrelépésre, 9-10. helyrõl, akár az elsõ nyolcba jutásra, vagy még elõrébb.

 

A (számunkra) új gépek jól vizsgáztak. A 270 cm3 hengerűrtartalomból kipréselt teljesítmény és az ehhez rendelt áttételezés tökéletes kombináció volt erre a pályára. Az eddigiektõl eltérõ váz, könnyebb szerkezet, más ülési- és kormánypozíció, precízebb vezetést tett/tesz lehetõvé. Ezek összessége –sokak véleménye szerint- egyenértékű, de lehet, hogy több, mint amit a régi 390 cm3 hengerűrtartalmú géppark nyújtott. Az új gépekhez új idõmérõ rendszer is tartozik, aminek hátránya, hogy a kormányon nincs kijelzõ, de elõnye, hogy az új szoftvernek köszönhetõen a mért adatok fixen a központi számítógépben maradnak. (Amit az FIA is bármikor ellenõrizhet! R.Paletti után szabadon! J) A kormányon elhelyezett idõmérõ hiányát pótolta a célegyenes végén lévõ –most már minden versenyen állandó- kijelzõ tábla, melyrõl ki-ki leolvashatta saját, de akár az utána érkezõ aktuális idõeredményét is. Ebbõl a szempontból kedvezõbb ez a megoldás. Fentieket összesítve, a Szervezõk részérõl nagyon jó döntés volt új és ilyen gépállomány üzembeállítása. A versenyjárművek esztétikai szépségére nincs megfelelõ szó, de a képek hűen tükrözik. Kíváncsian várjuk a szabadtéri hosszú pályákon nyújtott teljesítményt! Jelen versenyen sajnos jelentkeztek különbségek a „versenyvasakban”, azonban a verseny utáni, napokban lezajlott teszteken kiderült, hogy a különbségek csak beállítási eltérésekbõl adódtak. (Tekintsük ezt a legelsõ futam legapróbb problémájának, figyelembe véve a gépek szerdai érkezése és a szombati verseny közötti minimális idõt, valamint az eddigi jelentõsebb eltéréseket.) Szervezõk a fennemlített teszten a gépeket egységesen beállították, így jelenleg a 16 db gépbõl 14 db (ugyanazon pályán, ugyanazon pilótával és súllyal) 0,300 mp-en belül futnak. Szervezõk ígérete, hogy a soron követezõ (2010. március 20-ai) futamra ezt a különbséget még tovább csökkentik, illetve a még 2 db gépet ugyanerre az értékre felhúzzák.

 

Kezdés elõtt a Szervezõk felhívták a Versenyzõk figyelmét pár szabálymódosításra. Az elsõ, hogy a szándékos kiforgatást ezévtõl még szigorúbban figyelik és büntetik. A büntetés, hogy a vétkest a kiforgatott Versenyzõ végsõ eredménye mögé sorolják. A második, hogy a pontozás nem változik, viszont az utolsó verseny dupla pontokat fog érni. Ennek megfelelõen a viszonylag szoros év végi állás, illetve a „matematikai esély” fogalma megszűnik. A harmadik, ami egyenlõre nem bevezetett, csak „tesztüzemben” működik, hogy a versenyben a legtöbb elõzést végrehajtó Versenyzõ +1 pont díjazásban részesül. Végül, az utolsó változás, hogy a formula kategória rendszere visszatér a régihez, azaz minden 4. versenyen kerül megrendezésre.

 

Szintén újdonság, hogy egy új (V.) kategória indult el, melyet a Szervezõk saját maguknak állítottak fel, elkerülendõ azon visszajelzéseket, illetve problémákat, hogy õk „hülyére gokartozzák magukat” és ennek köszönhetõek az eredményeik. Így ez kizárva. Természetesen a lehetõség, hogy a szervezõkkel egy kategóriában induljon, mindenkinek adott. Maga a rendszer hasonló a régi formula kategóriához: azonos súlyra felsúlyozva indulnak a Versenyzõk.

 

És végül az ÚJoncok. Jelen összeállításunkban a verseny eredményeit nem boncolgatjuk. Azt mindenki megtalálja az oldalon. Viszont említésre és figyelemre méltó az ifjúság, valamint az újoncok feltörése. Sok ifjú versenyzõn látszik az érés, az eddig befektetett munka eredménye (ld. a teljesség igénye nélkül: I. kat. 3. hely Kaszás Máté és 4. hely Tóth Richárd), illetve új arcok „nem megszeppenve virítottak” (ld. a teljesség igénye nélkül: I. kat. 2. hely Kenyér György és III. kat  3. hely Hrenkó András). Szintén üdítõ változás, hogy a III. és a IV. kategória elején „régi arcok”  (Gönczi Gergõ és Biczók Attila) végeztek, akiket eddig a balsors sújtott, de most újra ringbe szálltak.

 

A következõ (II.) verseny 2010. március 20-án lesz megrendezve. Kedvezõtlen idõjárás esetén –a Szervezõk szerint- lehet, hogy újra az Arénában, természetesen módosítással (menetirány- és/vagy nyomvonalváltozás).

 Tovább a cikkhez ...
 

rx7 270 16db

2010-02-18 06:43:25
Péntek délután 5 órától már lehet edzeni a versenyre.
Szombaton a verseny napján, már büfé is üzemel a pályán.
Hogy a lebonyolítás egyszerűbb és gyorsabb legyen, ezekre a gépekre a legújabb idõmérõ rendszer kerül.(ugyan olyan mint ami a hungarokarton üzemel)
Várunk mindenkit szeretettel.

Tovább a cikkhez ...
 

Sodi RX-7

2010-02-14 19:22:25
Kedves Versenyzõk!

Itt az új idõszámítás pár óra múlva  egészen pontossan 2010.február. 15.-én reggel 6h-kor( véletlenül pont a szülinapomon ezért megpróbáljuk józanul megúszni ) elindulunk Belgiumba a 16 db Sodi RX-7-es gokartjainkért. Nincs többé jó gép- rossz gép, mert ezekbõl már lehet válogatni és a nagyobb pályákon akár 15-16-an is indulhatunk 1 kategóriában tehát nincs B döntõ. Egy jó hír:Ez egyben azt is jelenti hogy a nevezés olcsóbb lesz!!! Számitásaink szerint szerdán hajnalban érünk haza tehát az új gépekkel ( Akit esetleg érdekel ) csütörtök ill. pénteken már lehet edzeni a Gokart Arénában ( XXII. ker. Anna u 4. ) Jelen állás szerint internet elérhetõségünk most nem lesz, tehát a kérdésekre legközelebb csak szerdán tudunk válaszolni ezt azoknak a Kedves Érdeklödõknek is üzenjük Akik a gokart oktatás-versenyzésre jelentkeznek!!!
Mindenkinek további szép napokat kívánunk, találkozunk 2010. február. 20.-án ( ha addig nem ) az idei szezon elsõ futamán ( az ÚJ GOKARTOKKAL ) a Budafoki vadonatúj GOKARTARÉNÁBAN!

Üdvözlettel:
Szervezõk
Tovább a cikkhez ...
 
 

Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.