Gokartverseny – F1 Startkart

Hírek

happykart race1

2010-04-11 16:35:20
Ez az elsõ ilyen poénos verseny ami megrendezésre került, az idõjárás beleszólt a programba de, az esõ elõtt még sikerült néhány percet gokartozni, ami után mindenki fülig érõ szájjal szállt ki a gépbõl.:)

Ez csak egy részlet, a két nyolc perces futamból.
A teljes anyag feldolgozása egy kis idõbe kerül, de az is megy hamarosan. Tovább a cikkhez ...
 

bpg II futam szabálytalanságok

2010-04-07 10:53:02


.
A legutóbbi futam nem volt eseménytelen, mint ahogy azt a fenti összevágott videóból is lehet látni, az egésszel az volt a legnagyobb probléma hogy több bosszús vagy szomorú arcot lehetett látni mint vidámat. Ezt sajnos kedves versenyzõk és sporttársak saját magunknak köszönhetjük és tegyünk közösen ellene.
Ezen a hétvégén április 11-én vasárnap délelõtt 11 órától a Coraringen kedvezményesen lehet edzeni a következõ futamra, a 8 perces edzések ára egységesen 1500 ft.
Az edzésen kívül szeretnénk azt is bemutatni, illetve gyakorolni hogy hogyan is lehet védekezni hatékonyan a szabálytalankodókkal szemben, úgy hogy a vétkes legyen a vesztes.
Ez nem egy lehetetlen dolog, meg lehet tanulni egy kis odafigyeléssel.
 A legfontosabb szabály az hogy el kell felejteni az integetést, a kritikus esetben inkább a versenyre kell koncentrálni és menteni ami menthetõ.
A védekezés gyakorlati részét a helyszínen mutatjuk be azoknak akik szeretnék ezt elsajátítani.
A rövid tanfolyam után szeretnénk egy kis rögtönzött versenyt tartani, amiben szinte mindent szabad, sõtt kötelezõ :).
Hogy egy kissé még fűszerezzük a zavaró tényezõket, erõs hang keltõ eszközök használata is engedélyezett, ( légkürt, hangosbemondó vagy bármi, csak jó hangos legyen).
Lesznek még egyéb eszközök is de ez maradjon meglepetés, ezeket a helyszínen osztjuk ki a csatába induló, (a bloggerek szóhasználatával) Lovagiatlan torna résztvevõinek.
Reméljük hogy ezzel az edzéssel, a védekezés megtanulása mellett, néhány vidám percet tudunk szerezni a versenyzõinknek.

Csatára.......izé akarom mondani, gokartra fel ! :)

Véleményeiteket, ötleteket és a jelentkezést itt lentebb a hozzászólás rovatba kérjük.Tovább a cikkhez ...
 

II futam

2010-04-02 07:09:38

BPG II. futam

2010. március 20., Gokartaréna (Budapest) REW (vagy nem REW?)

Levegõ hõmérséklete:      +18 ºC

Pálya hõmérséklete:         +5 ºC

Páratartalom:                   36%

Szélirány:                         -

Menetirány:                     óra járásával ellentétes         

 

Megrendezésre került a 2010. év második futama. A helyszín ismét a Gokartaréna volt, de elõzetes tervektõl eltérõen a verseny nem fordított menetirányban, hanem módosított pályán került megrendezésre.

 

Az elõzetes REW verseny már a futam elõtt Répa Evõ Weresennyé (dupla „W”-vel, mert két répa) redukálódott, és aki azt hitte, hogy a Szervezõk csak szóviccet űztek, nagyot tévedtek. A répákat „Miss BPG” osztotta (kettesével) és a verseny inkább „kötelezõ” jellegű fogyasztássá változott. A teljes történethez hozzátartozik, hogy a jó étvágyhoz nem csak a jó hangulat, hanem „Miss BPG” nyuszis jelmeze is nagyot nyomott! J  

 

Fenti REW hangulatát leginkább a fényképek adják vissza. És ha már itt járunk, újdonság, hogy a mostani futamtól a képeket profi fotós készíti, ami a jelenlegi képek, mennyiségébõl, minõségébõl és tartalmából is jól kitűnik. Ezúton is köszönjük Virág!

 

A reggel –még REW elõtt- a pálya tapadását biztosító (FIA-CIK superlicence-l védett J) speciális bevonat felhordásával kezdõdött. Az idõmérõk gyorsan és rendben lezajlottak, ami már-már megszokottnak mondható.

 

A idõmérõk és versenyek végeredménye nem az idei elsõ futam eredményeit tükrözte, inkább a 2009. év papírformája kezdett megint megmutatkozni. Konkrétan Mészáros Zoltán három (az I., II. és IV.) kategóriában is rajtelsõséget és gyõzelmet szerzett.
      
A III. kategóriában Szűcs Gergõ gyõzedelmeskedett, aki szintén pole pozícióból érte el ezt az eredményt.

Szintén üdítõ érdekesség, hogy a II. kategóriába visszatért Berki Attila, aki visszatérést egy 2. hellyel ünnepelte,
 valamint elmondhatjuk, hogy a BPG nemzetközi ismertsége is egyre nagyobb. Eddig olasz versenyzõkkel már büszkélkedhettünk, de ezen a versenyen már Szlovákiából is érkezett két versenyzõ Cziprusz Zoltán és Ottmár Béla, akik nem „zavartatták magukat”, nem illetõdtek meg Zoli jól szerepelt, (bár az agresszíj
J õt is elkapta) Bélának ez volt az elsõ gokartos szereplése, látszott a tapasztalatlanság, de reméljük õ is jól érezte magát.
Az V-ös, szervezõk kategóriájában a Schreiber, Janecskó, Schmidt hármas

állhatott fel a dobogóra.  

Nem várt és rég nem látott negatív élményeket a IV. kategória futama jelentette.
 Talán a gépek és versenyzõk egyenlõ teljesítménye, talán a pálya adottsága, talán a tavasszal felszabaduló hormonok, talán mind együtt, de számtalan ütközés és kiforgatás jelezte a futamot. Óvások alapján, a videofelvételek visszanézése után a Szervezõk figyelmeztetéseket és büntetéseket (visszasorolásokat) osztottak ki. Az eredménylista már ennek megfelelõen állt össze. Reméljük csak rendkívüli esetrõl volt szó és visszatérünk a régi, nyugodt kerékvágásba.

Tovább a cikkhez ...
 

Óvások!

2010-03-27 17:01:25
Kedves Versenyzõk!
Azzal kezdenénk hogy most adtatok munkát nekünk rendesen óvások tekintetében.
Ezért a jövõben szeretnénk felhívni még 1x Mindenki figyelmét a szabályok betartására és annak nem csak elméletben, de a gyakorlatban való alkalmazására is.
A benyújtott óvásokat megvizsgáltuk és a következõ döntéseket hoztuk ill. alkalmaztuk az idevonatkozó szabályok szerint:
IV-es Kategória.
-Józsa Zoltán vs. Koriczky Tamás 1:13-nál  Zoli kiforgatta Tamást elõnyt ugyan nem szerzett, de a szabálytalanságért figyelmeztetésben részesítjük.
- Biczók Attila vs. Minihoffer Zoltán, továbbá Chabada György,továbbá Zimek Sándor.
Attila 04:43-nál elõzés közben kiforgatja Zolit, 05:30-nál Gyurival szabálytalankodik. A két esetért figyelmeztetésben részesítjük. Továbbiakban 15:03-nál féktávon kilöki Gyurit és 15:46-nál féktávon kiforgatja Sanyit. Ezért a két szabálytalanságért a versenyben elért eredményéhez képest 2 pozícióval hátrébb soroltuk és felhívjuk figyelmét a továbbiakban a szabályok betartására.
-Minihoffer Zoltán vs. Zimek Sándor: Zoli 14:40-nél kiforgatta Sanyit és miután az így megszerzett poziciót nem adta vissza Sanyinak így a versenyben elért helyezéséhez képest 1 hellyel hátrébb soroltuk.
- Zimek Sándor vs. Szilágyi Béla: Sanyi 15:49-nél  leszorítja Bélát a gumifalba, ezért figyelmeztetésben részesítjük és felhívjuk figyelmét a szabályzatban leírtak jövõbeni betartására.
-Zimek Sándor 15:49-nél történõ óvását sajnos nem tudjuk figyelembe venni, mert a féktávon vezetõi hibából adódóan a kanyar elött elfékezte magát és ezt a mögötte haladó Szilágyi Béla már nem tudta kivédeni ill. az ütközést elkerülni és így az egész mezõny elhaladt mellette. Az esetben senki nem volt vétkes miután a felvételen tisztán látszik a versenyzõ hibázott.
III. kat:
- Nagy Gábor óvást nyújtott be, mert szerinte Gönczi Gergõ akkor elõzte õt meg amikor kék zászlót lengettek Neki. Az esetet többször megnéztük és semmit nem találtunk ami erre utalt volna viszont az elsõ célegyenes utáni 180 fokos vissza fordítóban látszik hogy elhagyja az ideális ívet és így ad esélyt a mögötte lévõ versenyzõnek az elõzésre, tehát az óvást nem tudjuk figyelembe venni.
Végül sajnálatos módon elszaporodott a kezek magasba emelése és a mutogatás egyes versenyzõknél már egész enyhe lökésekre is ami még a verseny hevében ( esetlegesen nem is minden esetben a hátul jövõ hibájából adódóan ) elõfordulhat. Javasoljuk ilyenkor inkább a verseny folytatásával foglalkozzanak, mert ezekkel a megmozdulásaikkal csak idõt vesztenek, esetleg kiesnek a ritmusból és veszélyeztethetik a versenyzõtársaikat is.
Az így módosított eredmények holnap kerülnek fel a Bajnokságunk oldalára és este 20h-tól lehet nevezni a soron következõ versenyre: 2010. április. 17. Coraring.

Üdvözlettel: Szervezõk

Tovább a cikkhez ...
 
 

Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.