Gokartverseny – F1 Startkart

Hírek

BPG 4. futam Kiskunlacháza - FOTÓK!

2010-05-02 07:40:59
Kedves Versenyzõk és Szurkolók!

A tegnapi kiskunlacházi futam fotóit itt tudjátok letölteni:

www.teddyfoto.hu/gokart

A fotókat Virág készítette, és üzeni: "Aki integetett, holnap küldje el anyukájának a képet" :)) - ezt tegnap írta :)

Ezek kicsinyített fotók, ha valakinek szüksége van az eredeti (15 megapixeles) képekre, írja meg a sorszámokat és elküldjük neki.

Tovább a cikkhez ...
 

Lacházi futam közvetítés

2010-04-30 10:31:39
Tisztelt versenyzõk és szurkolók!
Holnap, azaz május elsején ismét élõben közvetítjük a Budapest Gokartbajnokság következõ (negyedik) futamát Kiskunlacházáról a Speedway gokartpályáról.
Az idõmérõ kezdete várhatóan 10:45, 11 óra, a futamok körülbelül 12, 12:30 körül várhatóak.
Felhívjuk a tisztelt versenyzõk figyelmét hogy holnap mindenütt nagyobb lesz a forgalom és sok helyen rendezvények miatt útlezárásokra is lehet számítani ezért a szokásosnál korábban kell elindulni !
Tovább a cikkhez ...
 

Túl a III. futamon, túl a versenyév elsõ negyedén …

2010-04-29 08:04:27

BPG III. futam

2010. április 17., Coraring (Törökbálint)


Túl a III. futamon, túl a versenyév elsõ negyedén …
 

A törökbálinti Coraringen megtartott III. futamra több szlogen is illik. Mondjuk: „Tavasz, jó idõ, jókedv, jó verseny!” vagy akár az is, hogy: „Idõmérõ = Befutó”. Helyes megoldás még az „On air” vagy a „Live” szlogen is!

 

Idén elõször került megrendezésre szabadtéri (nyitott) pályán a verseny. Az idõjárás kegyes volt a Versenyzõkhöz és a rendezvényhez. Az egész napos napsütés mellett, az általános jókedv is jellemzõ volt, talán annak köszönhetõen, hogy a Versenyzõk „átmentették” jókedvüket az elõzõekben megtartott és igen-igen jól sikerült (vízi-pisztolyos) gyakorlásról.

 

Maga a verseny bizonyos szempontból külön érdekesség volt, legalábbis statisztikailag minden bizonnyal. Talán soha nem volt ilyen, hogy szinte minden kategóriában az idõmérõ sorrendje (rajtsorrend), megegyezik a befutó eredményével. Ez nem azt jelentette, hogy a futamok esemény nélkül zajlottak volna le, de az adok-kapok végeredménye a rajtsorrend maradt.

 

Fentiek alapján talán az egyetlen kivétel a 3. kategória futama, ahol elsõnek Bujtás Csabát intették le, aki a rajtnál még ötödiknek indult. Ezzel véget ért a Gergõk uralma az elsõ helyen. Mészáros Zoltán –lassan mondhatjuk, hogy szokásához híven- az élrõl indult, de ezt a helyet –fentiek szerint- Csaba elvette tõle, így neki „csak” a második hely maradt. Harmadikként Pinkert György lett leintve, aki ezzel megtartotta a rajtpozícióját.

 

Az 5. (un. szervezõi) kategóriában Schmidt Balázs és Janecskó Adrián rondított bele a Schreiber klán virágzásába azzal, hogy rajt-cél befutóval hozták az elsõ és a második helyet. Harmadiknak –népmesék után szabadon- a legkisebb fiú, Schreiber Roland futott be, aki ezzel szintén a rajtpozícióját tartotta meg.

 

Az 1. és 4. kategória gyõzelmét Mészáros Zoltán szerezte meg. (Szerk. megj.: DOPPING, VAGY LEGALÁBB EGY FÉMDETEKTOROS VIZSGÁLATOT MOST MÁR TÉNYLEG!) A negyedik kategóriában Pinkert György zsinórban dobogós. Az elõzõ futamon elér harmadik helyrõl, most lépet egyet feljebb a dobogón és most a második helyen intették le. Ha erre matematikai egyenletet állítunk fel, akkor értelemszerűen a soron következõ versenyen várható eredmény az …., na, de ehhez lesz pár Versenyzõnek hozzászólása! (Ismerve a negyedik futam Versenyzõit, illetve a már nevezett Versenyzõk listáját, nem is kevés hozzászólás lesz.) A harmadik helyen Mészáros Róbert került leintésre, aki szintén említésre és méltatásra illõ módon, az eddigi három futamból, mind a hármon dobogón végzett a 4. kategóriában.

 

Az 1. kategória második befutója, az „ifjú titán” Tóth Richárd, aki fiatal kora ellenére, némi kihagyás után tért vissza és –ha lehet korát ismerve ilyet mondani- másodvirágzását éli, amit inkább hívjunk „beérésnek”. És ha már a nagy kihagyásoknál, visszatéréseknél és virágzásoknál járunk, örömmel nyugtázhatjuk, hogy a harmadik helyen Kállai Tamás került leintésre.

 

Szinte már megszokhattuk, hogy ebben az évben a Szervezõk minden futamon elõrukkolnak valami újítással, frissítéssel vagy érdekességgel. Ez most sem volt másként. Történt ugyanis, hogy 2010. év április hónap 17. napján a BPG beíródott a magyar (motor)sporttörténelembe azzal, hogy elõször Magyarországon, élõ közvetítést adott interneten a versenyrõl. Legjobb tudomásom szerint (de ha nem igaz cáfoljanak meg és visszavonom), eddig Magyarországon gokartverseny élõben sem TV-ben, sem interneten nem szerepelt. A Szervezõk tervei szerint a közvetítést állandóvá tennék, illetve annak minõségét fejlesztenék, hogy bárki, otthonmaradt családtagok, barátok, rokonok, kollégák, ismerõsök vagy ismeretlenek is részesei lehessenek ennek a sportnak.

 

A következõ verseny Kiskunlacházán kerül megrendezésre, ahol mindenkit szeretettel várnak a Szervezõk!

Tovább a cikkhez ...
 

happy2

2010-04-12 15:55:56
Ahogy megígértük itt a teljes anyag a hétvégi mókáról.

Tovább a cikkhez ...
 
 

Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.