Gokartverseny – F1 Startkart

Hírek

Heeloween Party a Gokartarénában

2010-10-25 17:59:20
Kedves Versenyzõk,Tagok és Család tagok!

A Gokartaréna és a Gokart Café gondolt egyet és 2010. október 30.-án Helloween Party-t rendez:-)
A helyszín: Gokartaréna
Cím: 1221 Budapest Anna u. 4
A program: 10-24h-ig tart és ami benne foglaltatik: Vadonatúj nyomvonalú a pálya (ezáltal hosszabb és élvezhetõbb mint az elõzõ ) Látvány konyhánkban minden kívánságodat ( legalább is ami az ételekre vonatkozik ) kielégítenek :-)
Újdonság!!!!!! Két szintes LÉZERHARCPÁLYA!!!! Ez a program ezen a hétvégén utoljára lesz az akciós áron 590 Ft/Fõ/ óra illetve 990 Ft/Fõ/ óra áron elérhetõ!!!
Az este hangulatát élõ zenével tesszük teljessé, még ha ez ( mármint az "élõ" ) az alkalomhoz nem is illik. A haláli fellépõk feledtetik ezt a kis hibát.
Figyelem!!!
A jelmezben érkezõk további kedvezményeket vehetnek igénybe!
Tehát várunk MINDENKIT szeretettel!

Üdvözlettel:
SzervezõkTovább a cikkhez ...
 

BPG X. forduló, Hangár u.

2010-10-19 18:41:22
2010. október 02-án lezajlott a Budapest Gokartbajnokság X. futama. A bajnokság ismét a mindenki által kedvelt Hangár utcai (volt Kesjár) pályára érkezett, ahol most a versenyzõk az óramutató járásával ellentétes irányba rótták a köröket. Az idõjárás –ahogy azt Rátkai János kolléga is említette- nem túl barátságos arcát mutatta. Esõ nélküli, de inkább késõ, mint kora õszi idõben kellett a versenyzõknek bizonyítani.

A hideg idõ ellenére a hangulat nem volt fagyosnak mondható. Az év vége közeledtével a versenyzõknek egyre jobban forr a vére, egyre kiéhezettebbek a jobb év végi eredményre és már a boxutcában/lelátókon is megkezdõdött a „fakultatív matekóra”, hogy kinek kit és hányszor és mekkora különbséggel ...

A résztvevõk (versenyzõk és nézõk) számára ismét nem lehetett panasz, ami az utóbbi idõben állandósultnak mondható. Ezen belül, a legnépesebb talán az 1. kategória, melynek „A” futamát vesszük jelen beszámolónkban górcsõ alá. (Sorban haladva, ha már az elõzõekben kiveséztük a juniorokat.) Tekintettel arra, hogy az 1. kategória fõleg a fiatalok „gyűjtõtára” (figyelembe véve a min. 65 kg-os súlyhatárt), a jelentõs és állandó létszám reményt is jelent arra, hogy az oly sokszor emlegetett utánpótlás hiány lassan-lassan megoldódni, de minden esetre javulni látszik. Apró jelek és lépések ezek, melyek javíthatják a gokart sport (azon belül az amatõr szakág, mely nem is annyira „amatõr”) ismertségét és elismertségét.

A IX. futam után a kategória összesítését a Mészáros Racing Team idõsebb, jövõre visszavonuló tagja (akinek a nevét továbbra se mondjuk ki) vezette 120 ponttal. Második helyen Kállai Tamás 113 ponttal, míg a képzeletbeli dobogó legalacsonyabb szintjén Tóth Richárd állt. Ezen sorrend az elsõ három versenyzõ vonatkozásában nem is változott. Igaz, M. Zoltán szegedi lakos –tõle rendhagyó módon- csak az 5. helyen végzett, de összetevõbeli jelentõs elõnyének köszönhetõen Tamásnak csak a lemaradásából sikerült faragni, a most elért 4. hellyel. Ricsi ezen a szombaton nem „élete versenyét” futotta. Az idõmérõn elért elõkelõ második rajthelyrõl csak a 10. helyen futott be, mely eredménnyel 5 pontot írt fel az összesítõ táblára a neve mellé. Ricsi szerencséje is, de inkább nevezzük eddigi eredményes munkájának, hogy tetemes elõnnyel érkezett a X. futamra, így ezen eredménnyel se került veszélybe az összegtettbeli eredménye. A mögötte „nyomuló” Kenyér György –Zoltán és Tamás mintájára- szintén csak faragni tudott a különbségen.

A kategória idõmérõjét 13 versenyzõ teljesítette, mely alapján az élrõl Kaszás Máté indulhatott. Mögüle –fentiek szerint- Tóth Richárd és õt szorosan követte (0,002 mp különbséggel!!!!) Apai János a harmadik helyen. Formációs körben õhozzá igazodott (régi-új versenyzõnk) Szetei Gergõ, aki a jelek szerint és a végeredményt is ismerve nem felejtett el gokartozni. A további rajtsorrend: Pólik Sándor (Sanyika), Mészáros Zoltán, Kállai Tamás, Ferenc Márk, Kenyér György és végül, az „A” döntõ sorát Szabó Áron zárta. A Szervezõk 10 gépet indítottak az „A” döntõ keretein belül, így az idõmérõ alapján a 11., 12. és 13. rajthelyet elérõ versenyzõk, név szerint Ballai Máté, Ruzsonyi Gergely és Karsai Dominik, a „B” döntõben vívhattak csatát más kategóriás (szintén „B” döntõs) versenyzõkkel, természetesen külön értékelve.

A verseny, a szokásos egy felvezetõ után csak a második formációs kört követõen került elindításra. Elsõ körben, a rajt után Apai János és Szetei Gergely az egyenes végén rögtön támadásba lendült és Tóth Richárdot a harmadik, majd rögtön a negyedik helyre sorolták vissza. Ricsi „hányattatásai” itt még nem értek véget. Az elsõ kör teljesítése után, a hosszú egyenesben az 5. helyen álló Pólik „Sanyika” Sándor is támadásba lendült, megelõzte Ricsit, majd –talán ritmusvesztés, talán műszaki probléma miatt- a komplett mezõny elment Ricsinek és a 9. helyen találta magát, ahol Kenyér Györggyel kellett csatát vívnia.

A harmadik körben Pólik „Sanyika” Sándor vérszemet kapva és felbátorodva elõzõ körös sikerén támadásba lendült és az elõtte haladó Mészáros Zoltánt megelõzte. Az egyenesre való kigyorsítás (rávezetõ kanyar) során Sanyika már jobb tempót (belsõ ívet) fogott, az egyenesben Zoli mellé, majd a soron következõ balos, un. „szédítõ” kanyarban belsõ íven elé került. Ezt Schreiber Laci a „A kicsi és a nagy ember csatája.” jelzõvel illette, de ezzel inkább élõben példázatra került a feltörõ fiatalok fejlõdése és akarása. Zolinak pedig csak annyi, hogy „Meghalt a király! Éljen a király!”. :-) (Bocs Zoli, magas labda volt!) Zoli mentségére szólva és reális képet vizsgálva, ne felejtkezzünk meg a kettõjük súlykülönbségérõl.

A fenti elõzést és Zoli pillanatnyi kizökkenését Kállai Tamás is kihasználta, aki Sanyikát követve szintén elment Zoli mellett, majd rögtön Sanyika támadását kezdte meg, mely a következõ körben, szinte a pálya ugyanazon pontján sikerrel is járt.

Mint ahogy az elõzõ beszámolóban is említésre került, Sanyika fejlõdése nem kérdéses, melyet idõrõl-idõre meg is villant. Sajnálatos módon –korából eredõen- még az egész verseny ideje során nem tudja ugyanazt az egyenletes teljesítmény hozni, a futam vége felé elfárad. Viszont, ha ezen fejlõdés így halad –most se könnyen adta magát- és megjön Sanyikában az erõ, akkor azt hiszem sokaknak (sokunknak) lehet majd a fejére olvasni a fenti idézetet. Így is –azt hiszem mérvadó, hogy- a további adok-kapok ellenére Sanyika legvégül a 8. helyet tudta megtartani, illetve inkább kiharcolni magának.

A verseny harmadik percétõl az elsõ hármas (Kaszás-Apai-Szetei trió) elszakadt a mezõnytõl, külön csatát vívott, egymást folyamatosan nyomás alatt tartotta. A mezõny összes résztvevõje kiélezett és kiegyensúlyozott versenyt vívott egymással, mind a középmezõnyben, mind a „sereghajtóknál” körrõl-körre változtak a pozíciók.

A verseny 1/3-ától a Pólik-Kenyér-Ferencz és a Kállai-Mészáros duók/triók között párharcok alakultak ki, mialatt az élen haladó –fentiekben taglalt- trió, még mindig nem bírt egymással. Ezen kialakult kisebb csaták, talán az év legizgalmasabb versenyévé tették ezt a futamot.
A 4. és 5. helyért folyó küzdelemben Mészáros Zoli folyamatosan támadta Kállai Tomit. 5-6 körön keresztül üldözte „beakasztott kampóval”, ezzel Tomit folyamatosan védekezésre kényszerítette. Mindkettõjüknél megvan „az évek és a rutin”, így könnyű menetre egyikük se számíthatott. Tomi mintaszerűen védte a belsõ íveket, Zolinak pedig mindent meg kellett próbálnia és meg is próbált, hogy elõrébb jusson. A „kis játékuk” eredménye az lett, hogy megérkezett nyakukra, mint nevetõ harmadik Ferencz Márk, aki megérkezése után nem váratott sokat és Zolit gyorsan, a hosszú egyenesre ráfordító kanyar belsõ ívét kihasználva, maga mögé utasította. Az így megszerzett 5. helye azonban csak pünkösdi volt, mivel Zoli még ugyanabban a körben, a visszafordítóban belsõ ívet szerezve, visszavette a pozíciót. Ezt követõen Zoli került a legrosszabb helyzetbe, elõre támadnia, és ezzel párhuzamosan hátra védekeznie kellett. Ez a szituáció, hármójuk csatája, egymás pozíciójának oda-vissza szerzése –fentiekhez hasonló módon- lelassította mind hármójukat, és ahogy nevetõ harmadiknak megérkezett Ferencz Márk, most megérkezett Kenyér György is. Ezzel a csatározó trióból, kvartett lett. György megérkezésével együtt rögtön támadásba is lendült, így a „társastánc” folytatódott tovább egészen a leintés pillanatáig.

A 17. percben az élmezõnyben (elsõ háromban) történt egy sajnálatos, de nem szándékos kiforgatás Apai János részérõl, ami említésre méltó tény, de egyben példamutató eset, melynek különösebb elemzése és véleményezése nélkül, egyszerűen csak idézni szeretném a Szervezõket: „Az 1. kategóriában a befutási sorrend Apai, Szetei, Kaszás volt. Apai nem szándékosan, de mégis kiforgatta az elsõ helyrõl Kaszás Mátét, így megszerezte az elsõ helyet, a csata közben Szetei Gergõnek is sikerült megelõznie Mátét és így alakult ki a befutási sorrend. Futam után Apai elismerte a hibát és felajánlotta a helyét Máténak, ez alapján álltak fel a dobogóra. A pontokat és a helyezéseket a szabályzatunk alapján helyesbítettük.”

A kategóriában résztvevõ versenyzõk ereje és csatája kiegyensúlyozott volt, elõzéseik tiszták, sport- és szabályszerűek voltak. A versenyzõk körrõl-körre megegyezõ idõket futottak és kihasználva a pálya lehetõségeit más-más, az adott szituációnak megfelelõ ideális ívet kerestek és használtak egymás ellen. Schreiber Lacit idézve, ami legjobban tükrözi a csatájukat: „Oda-vissza dobálják egymásnak a labdát!”

A BPG 2010. évada most már a véghajrájába ért! A XI. futam 2010. október 30-án a törökbálinti Cora-ringen kerül megrendezésre, melyre –ahogy mindig- sok szeretettel várnak a Szervezõk mindenkit a pályára és a pálya szélére.

Tovább a cikkhez ...
 

Eredmény változás

2010-10-15 16:34:19
Felkerültek az eredmények és mint ahogy azt mindenki láthatja nem ugyanaz mint a versenyen kihirdetett.
Az I-kategóriában a befutási sorrend Apai, Szetei, Kaszás volt.
Apai nem szándékosan de mégis kiforgatta az elsõ helyrõl Kaszás Mátét, így megszerezte az elsõ helyet, a csata közben Szetei Gergõnek is sikerült megelõznie Mátét és így alakult ki a befutási sorrend.Futam után Apai elismerte a hibát és felajánlotta a helyét Máténak, ez alapján álltak fel a dobogóra.A pontokat és a helyezéseket a szabályzatunk alapján helyesbítettük.

Üdvözlettel a szervezõk!
Tovább a cikkhez ...
 

Hangár u öszefoglaló

2010-10-15 15:22:06
X. FORDULÓ HANGÁR UTCA

Ismételten egy versenyhétvége beszámolójával jelentkezem, ezúttal a hangár utcai verseny futamai és pilótái kerültek célkeresztbe. Alig van már hátra pár futam a bajnokságból és szemmel látható már a pilótákon a feszültség, ahogy egyre jobban közeledünk az utolsó futamhoz. A bajnokságok is egyre szorosabbak lettek és egyre kevesebb a számba vehetõ bajnokok létszáma. A BPG Meteo szerint 39% esélye volt annak hogy a gokart verseny mellett a motorcsónak verseny élményeibe is belekóstolhatnak a pilóták, ám ez most elmaradt. Lássuk mi történt szombaton a 6 kategória futamain.

Elsõként a legkisebbek kategóriáját, a junior kategóriát nézzük mi történt szombaton a 38 körös futamon. Az idõmérõn 4 pilóta is új idõt kellett hogy fusson. Pólik Sanyika és Tõzsér Bence nem voltak felsúlyozva. Bozó Katát és Virágh Pétert pedig feltartották a mért körükön így a vezetõség úgy döntött, hogy adnak még 1 esélyt a fiataloknak idejük megjavításához. Az idõmérõt végül Sanyika nyerte meg, mögüle Tivadar és Péter várhatta a rajtot. Az elsõ kanyarokban ment az adok-kapok, majd pár kör után Sanyika elhúzott a többiektõl és gond nélkül zsebelte be az elsõ helyet. A maradék két dobogós hely pedig egészen a futam végéig nem dõlt el hogy melyik pilótáé legyen. A futam felénél Peti állt, az ezüstöt érõ második helyen, ám végül a gyengébbik nem képviselõje, Kata több 10 körös üldözés után megtudta elõzni és így akár csak Lacházán, itt is a második hely jutott neki. Ezúttal Petinek meg kellett elégednie egy harmadik hellyel.

Haladjunk is tovább az 1. kategóriára ahol ezúttal olyan pilóták is ellátogattak, akik nem kis eredményeket zsebelhettek már be az életben. Az egyik úr az nem más volt mint a 2007-es Magyar Gokart Bajnok, Ferencz Márk. Míg a másik fiatalember a Magyar Szimulátor Bajnok, Ballai Máté volt, aki egy elrontott idõmérõ miatt csak a B döntõbe került be. A versenyen az elsõ helyet Kaszás Máté szerezte meg, mögüle Tóth Ricsi és Apai János indulhattak. A rajtnál jól jöttek, de Tóth Ricsi sajnos a gépe miatt máris több pozíciót bukott, végül a versenyt a 10. utolsó helyen zárta. Az élen nem láthattunk csatákat, viszont a középmezõnyben Pólik Sanyika és Mészáros Zoli hatalmas csatákat vívtak és oda-vissza elõzgették egymást. Késõbb Kállai Tomi és Ferencz Márk is becsatlakozott ebbe a küzdelembe. A futam végéig azonban nem történt változás és Kaszás Máté nyert. Apai János elõször állhatott dobogóra és a régi-új pilóta, Szetei Gergely is magabiztos vezetéssel egy 3. hellyel térhetett haza.

Összefoglalónkat a kettes kategóriával folytatjuk ahol nagy meglepetés nem történt az idõmérõn, talán csak annyi hogy a bajnokságot vezetõ Kaszás Máté csak az 5. helyre kvalifikálta magát. Ami viszont ennél érdekesebb volt, hogy a fiatal Szabó Áron megszerezte élete elsõ pole pozícióját. Mögüle Ludvigh Bertalan indulhatott. A harmadik helyrõl pedig Koncz Dávid várhatta a zöld zászló lengetését. Ebben a kategóriában volt még egy újoncunk is Koncz Máté személyében. A futamon folyamatos volt a pozíció váltás, ennek köszönhetõen Kaszás Máté hamar az élre tudott kerülni és ezt a gyõzelmet nem adta már ki a kezébõl így bebiztosítva magának az elsõ helyet. Mögötte második ként Koncz Dávid ért célba aki ezzel feljött a bajnokságban a második helyre. A harmadik helyet pedig a kategória örege, Nagy Gábor szerezte, meg aki ezzel megerõsítette a harmadik helyét a bajnokságban.

A hármas kategóriában is meglepetés született mivel az elsõ rajtpozíciót Juhász Csabi szerezte meg. Mögüle Lovassy Árpád indulhatott, akinek ez a pozíció szintén az eddigi legjobb amit eddig elért idõmérõn. A harmadik helyrõl Chabada Peti indult. A futam elején Csabi 4-5 másodperces elõnyre tett szert, de Mészáros Zoli hamar feljött a második helyre és elkezdte Csabit üldözni. Eközben Peti stabilan õrizte a harmadik helyét, viszont ezt nem mondhatja el magáról Lovassy Árpi akit az egész futam alatt támadott Nagy Gábor, Gájer Szabi és Pólik Sanyi hármas. A végére tartogatott izgalmakat a futam mivel Zoli megérkezett Csabira, majd pár kör múlva el is ment mellette és így újabb gyõzelmet könyvelhetett el. A második helyre Csabi gurult be, mögötte a harmadik helyre a végig konstans jó köridõket futó Chabada Peti ért be.

A négyes kategóriában ismételten a Mészáros Racing szerezte meg az elsõ sort, Zoli-Robi sorrendben. Mögülük Zimek Sanyi várhatta a rajtot, akinek ez az idõmérõje egészen jól sikerült. A versenyen viszont nem volt hiány izgalomban, errõl gondoskodott Mészáros Robi és Chabada Peti. Sanyi a rajt utáni körökben visszaesett a negyedik helyre. Zoli már a futam elején elhúzott a többiektõl így a gyõzelmet jogosan ünnepelhette a kockás zászló lengetésénél. Ami viszont az utolsó kanyarig nem volt biztos az a második és harmadik hely. Gyuri végig nyomás alatt tartotta Robit. Végig sportszerű küzdelemnek lehettünk szem és fültanúi, végül nem tudta Gyuri megelõzni Robit így be kellett érnie a dobogó legalsó fokával. Robi pedig Zolihoz hasonlóan szintén megérdemelten örülhetett a második helyért, hiszen végig szépen tartotta maga mögött az idõsebbik Chabada fiút. Ezzel a gyõzelemmel pár ponttal tudta növelni Zoli az elõnyét Robihoz képest.

Úgy gondolom az egész napon ahol igazi drámának lehettünk részesei az az ötös, kategóriában történt. Schmidt Balázs indult az elsõ helyrõl, míg mögüle Schreiber Laci várhatta a rajtot. Már ekkor feltűnõ volt Laci elõkelõ pozíciója. A harmadik helyre pedig Schreiber Roli kvalifikálta magát. A rajtot követõen pedig meglepetések sorozata történ a pályán hiszen Laci elõször ebben az évben vezette a futamot. Balázs mindaddig az udvarlás egy furcsa fajtáját próbálta ismételten divatba lendíteni. Sajnos ezt sikertelenül mivel visszacsúszott a hatodik helyre. Laci kezdett elszakadni az õket üldözõktõl. A második helytõl lefele pedig egy hármas boly alakult ki, Schreiber Roli, Mészáros Zoli és Janecskó Adrián személyében. A verseny közepénél pedig jött a dráma. Az eddig futamgyõzelem nélkül álló Laci kiesett az elsõ helyrõl. Így Mészáros Zoli örökölte tõle az elsõ helyet, mögötte Adrián, Roli és Norbi. A futam végéig egy apróság változott csak a sorrendbe, mégpedig az hogy Norbi ismét dobogóra tudott állni mivel a verseny hajrájában megelõzte Rolit így feljött a harmadik helyre.

Ezzel tehát befejezõdött a Hangár utcai verseny összefoglalója. Találkozunk bõ 3 hét múlva a Törökbálinti Cora Ringen. Addig is jó felkészülést, Sziasztok!

Írta: Rátkai JánosTovább a cikkhez ...
 
 

Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.