Gokartverseny – F1 Startkart

Hírek

Lacháza 3 - ÉLõ

2010-11-20 07:00:00
 

Díjkiosztó 2010 Gokartaréna

2010-11-16 18:10:32
Kedves Versenyzõk!

Elérkezett a 2010-es versenyszezon vége és már csak 1 ( talán sokunknak a mindent eldöntõ ) futam van még hátra a Gokartarénában, ami mint tudjuk dupla pontot ér!!!
Ezután erre az évre már csak a Díjkiosztó maradt ( illetve Akiket érdekel a NAGY SZILVESZTERI BULI!!!!, de errõl majd késõbb )

Kérünk Mindenkit,Aki(k) részt kíván venni a Díjkiosztón az itt adja le részvételi szándékát a következõképpen:- Mennyi fõvel kíván részt venni( pontos létszám szükséges!!! )
- Melyik menüt szeretné fogyasztani ( a felsorolt ételek közül Mindenki szabadon összeállíthatja magának a Neki legmegfelelõbbet és a jelentkezésnél csak a számokat kell beírnia a rendelésébe illetve hogy melyikbõl mennyi adagot kér.
A választható ételek sora:
Levesek:- 1. Tárkonyos raguleves
- 2. Erõleves daragaluskával

Fõétel:- 3.Kakukkfüves vasalt csirkecombfilé,tepsis krumplival,tzatziki salátával.
- 4.Baconbe göngyölt sertésszűz-nyárs,parajos burgonyapürével.
- 5.Rostlapon sült csirke bécsi szelet petr.burgonyával,káposztasalátával.

Desszert:- 6.Kalocsai rétes
- 7.Russel kocka
- 8.Somlói galuska
A Díjkiosztó 17h-kor kezdõdik!!!
A programok lehetõségei végtelenek,ízelítõnek egy pár dolog: LÉZERHARC,GOKARTOZÁS,DARTS,BILLIÁRD,CSOCSÓ,LÉGHOKI,FORMULA FORD SZIMULÁTOR stb.
Élõ zenekarok: Gokart-Jam
Üresjárat Blues Band
NAGYON FONTOS!!!
A JELENTKEZÉSI HATÁRIDõ: 2010.NOVEMBER 30. Péntek 24h-ig.
A belépõjegy ára ( ami a vacsorát és 1/2 liter üdítõt tartalmazza ) 2500 Ft/fõ.
Szeretettel várunk minden kedves versenyzõnket és családtagjait,barátait!

Az utolsó futamra pedig Mindenkinek sok szerencsét:-)!!!

Üdvözlettel:
Szervezõk Tovább a cikkhez ...
 

BPG XI. forduló, Coraring

2010-11-05 18:36:45
BPG XI. forduló, Coraring

Az évszaknak megfelelõ hideg idõ várta a Versenyzõket 2010. október 30-án a Coraringen, ahol megrendezésre került a Budapest Gokartbajnokság XI., és ezzel utolsó elõtti futama. Utolsó elõtti futam lévén, a nyitott bajnoki esélyek mellett, jogosan gondolhatták sokan, hogy "vérfürdõnek" volt helyszíne Törökbálint, de ez -köszönhetõen talán a Versenyzõk érettségének- nem így történt. A futamok rendben, a szabályoknak és a sportszerűségnek megfelelõen zajlottak le. (Egy-két szándékosságtól mentes incidenstõl eltekintve, de az belefér ebbe a sportágba.)

Beszámolónk szokásos bekezdése, a Szervezõk újítása. Bár ez már a XI. futam, most sem maradhatott el. A kiérkezõ Versenyzõket új pályavezetés fogadta. A legjelentõsebb változás, hogy a boxutcai egyenes után következõ balos nem egy hosszú egyenesben folytatódik, hanem élesen továbbtör (visszafordít) balra, majd rögtön egy másik jobbos visszafordítóval és egy balos ívvel vezet vissza a régi nyomvonalra (egy rövidebb egyenesre). Ezzel a módosítással -a Versenyzõk visszajelzései szerint is- a Szervezõk egy ritmusosabb, élvezhetõbb és több elõzési pontot, féktávot tartalmazó pályát hoztak létre, mindenki megelégedettségére.

Beszámolóinkban a 3. kategória versenyét, illetve Versenyzõit még nem "cincáltuk szét", így itt az ideje. Ez az a kategória, ahol egy csoportban -fajlagosan- rendkívül sok bajnokesélyes indul (pl. a teljesség igénye nélkül Chabada Péter, Mészáros Zoltán, Nagy Gábor, stb.), valamint velük párhuzamosan olyan új Versenyzõk is, akik elsõre kimagasló eredményeket értek el vagy most kezdenek beérni (pl. a teljesség igénye nélkül Gájer Szabolcs, Korycki Tamás, Szűcs Gergõ, stb.). Már csak ezen egyszerű okból is a kategória versenyei sok izgalmat rejtenek (általában), de minden esetre meglepõ végeredményeket biztosan.

Ilyen meglepetés volt ezen a futamon is, hogy az idõmérõn Szűcs Gergõ szerezte meg a pole pozíciót Mészáros "Mindenhol Nyerek" Zoltán elõtt. Egész pontosan 0,042 mp-cel sikerült jobb köridõt elérnie. Gerinek nem ez volt az elsõ gyõzelme Zoli felett, így a meglepetés ereje nem volt elsöprõ, viszont jó elõjel volt arra, hogy izgalmas versenynek nézünk elébe.

A zöld zászló után, az elsõ három versenyzõ, a Szűcs-Mészáros-Juhász trió, egy bolyban elhúzott. Az ötödik pozíciótól hátrébb lévõ versenyzõk szintén egy csoportban, egyforma tempót diktálva, kicsit lemaradva külön csatát kezdtek vívni. Ennek következtében a 4. helyrõl rajtoló Szabó Dávid pár körön keresztül szabadon, saját ütemet diktálva autózhatott.

A hátsó szekcióban rögtön az elsõ körökben megkezdõdött a pozícióharc. Lovassy Árpád a 9. helyért küzdött Korycki Tamással, be-beszúrásokkal próbálta Tamást kizökkenteni a ritmusból. Ez nem járt szerencsével, sõt, a helyett, hogy Tamás átállt volna védekezõ ívekre, inkább ugyanabban az ütemben támadásba lendült és a visszafordítóban belsõ ívre kerülve megelõzte Kovács Györgyöt. Még ugyanabban a körben, a következõ jobbos (belsõ) visszafordító kanyarban követte õt Árpád is, így Gyuri a mezõny végére, a 10. helyre került.

Kovács György az idõmérõn az 5. rajthelyet szerezte meg, de már a verseny elejétõl fokozatosan visszaesett, feltételezhetõen műszaki okok miatt.

A fenti események, illetve a verseny elsõ 5-8 perce után a Versenyzõk eltávolodtak egymástól. Említésre méltó csata az elején az 1. pozícióért folyt Szűcs Gergõ és Mészáros "Nyugdíj Elõtt Állok" Zoltán elõtt. Gergõ rajtpozícióját végig megtartotta, de Zoli körrõl-körre fillérre ugyanazt az idõt és ívet autózta, így nyomás alatt tartotta õt.

Hasonló helyzet alakult ki a 8. hely megszerzésére is Korycki Tamás és Lovassy Árpád között, de ott is az élen álló tudta megtartani jobb pozícióját.

Gyakorlatilag a fenti csaták eredménye nem változtatott a rajtsorrenden, kivéve Kovács Gyuri esetében, aki -mint fentebb taglaltuk- az 5. rajthelyrõl apránként visszacsúszott a végére. Ennek ellenére nem adta fel és a verseny 2/3-ában egy ütemet autózott és nem szakadt le a 8. és 9. helyen haladó Tomival és Árpival.

Volt még egy érdekessége a szombati versenynek. Nem várt, egyedülálló és sporttörténelmi esemény volt, hogy csak itt, csak most, csak a BPG minden résztvevõje (kivétel nélkül, minden kategória minden versenyzõje) dobogóra állhatott. Ennek egyszerű oka, hogy a pontos mérlegelés érdekében a Szervezõk a dobogó 3. szintjére helyezték a mérleget (megfelelõ síkfelület biztosítása érdekében). :-)

Az utolsó "csörtére" az eredeti terveknek megfelelõen 2010. november 20-án kerül sor, már zárt helyen, a Gokartarénában. Ne felejtsük! Az utolsó versenyen elért eredmények dupla pontokat érnek, így semmi nincs még lezárva! (A bajnoki esélyek számolgatását, kinek ki elõtt kell végeznie és mennyivel, meghagyjuk a blogos fiúknak. De az is lehet, hogy lányok, ezért van a nagy fene inkognitó! :-)) Sok szeretettel várunk mindenkit!

Egy szolgálati közlemény a végén: Kérünk MINDENKIT, aki az idei UTOLSÓ VERSENYEN megtisztel minket jelenlétével, hogy TARTÓZKODJANAK A MŰSZÁLAS RUHANEMŰK VISELÉSÉTõL! Tekintettel arra, hogy a versenynapon várhatóan nagy lesz a feszültség a levegõben, a műszálas anyagokban ELEKTROSZTATIKUS KISÜLÉSEK VESZÉLYE FENÁLL, melyekért a SZERVEZõK NEM VÁLLALNAK FELELõSSÉGET! :-)
Tovább a cikkhez ...
 

coraring öszzefolaló by Rátkai

2010-11-02 18:13:54
XI. futam - Cora ring rev. Összefoglaló

Utolsó elõtti futamához érkezett a mini száguldó cirkuszr, amit a jó öreg Törökbálinti Cora Ringen rendeztek meg. Az idõjárás nem kímélte a pilótákat. Az elsõ szabadedzések hideg körülmények között zajlottak. Majd kicsit késõbb a nap is kisütött és felmelegedett az idõ. Nézzük akkor mi is történt a futamokon. Részletes beszámolót majd Biczók Attila kollégámtól kapunk.

Mint mindig, most is a legkisebbekkel, az az a Junior kategóriával kezdjük összefoglalónkat. Ebbe a kategóriába 5 pilóta adta le a nevezését. Az idõmérõt meglepetésre Neudert Norbi nyerte meg, mögüle Bozó Kata várhatta a rajtot. Míg a harmadik helyrõl Virágh Peti kvalifikálta magát. A futamon nagyobb érdekesség nem történt. Szorongatták egymást a fiúk és lányok, de megelõzni nem tudták egymást így az idõmérõ sorrendje egyben a befutó sorrendje is volt. Norbi nyert, Kata a második és Peti a harmadik. Ami még említésre méltó ebben a kategóriában hogy ezzel a második hellyel Kata átvette a vezetést a bajnokságban Peti elõtt 2 ponttal. Úgyhogy a fiúknak felkel kötni azt a bizonyost.

Folytassuk akkor az egyes kategóriával ahol repültek a gumik, a sisakok és minden más ami kelléke a versenyzésnek. Az elsõ helyet Mészáros Zoli szerezte meg, mögüle Kenyér Gyuri és Kaszás Máté várhatták a rajtot. A rajt után több pilóta is egymásba ment és ezért piros zászlóval le kellett inteni a futamot. A rajtnál pedig hogy hogyan repült le Máté sisakja az egyelõre rejtély mivel be volt kapcsolva a pilóta állítása szerint. Szerencsére megúszta a balesetet és tudta tovább folytatni. A második rajtnál már szépen eljöttek a fiúk és Zoli senkitõl nem zavartatva elhúzott a mezõnytõl és egy újabb futamgyõzelmet ünnepelhetett. A 2.-3.-4. helyen pedig a Kállai-Kaszás-Kenyér hármas egész futam alatt küzdött. Végül Tomi megmutatta ki az úr a pályán és feljött a második helyre. Máté lett a harmadik, míg Gyurinak megkellet elégednie megint csak a negyedik hellyel.

A kettes kategória következik ahol az újonc Szabó Dávid szerezte meg az elsõ rajthelyet. A második helyet Koncz Dávid szerezte meg, míg mögüle Kaszás Máté rajtolhatott. A futamon jól eljöttek a fiúk, de a hatos kanyar kijáratánál Koncz Dávidot a falba nyomták így visszaesett az utolsó helyre. A 2. és 3. helyen így Kaszás és Rátkai püfölték egymást egész verseny ideje alatt akikhez a végére csatlakozott Nagy Gábor is. A versenybõl alig volt vissza 3-4 kör amikor Jani megelõzte Mátét és így ezzel feljött a második helyre. Míg Máténak megkellet elégednie a harmadik hellyel. A végéig pedig nem is változott a sorrend úgyhogy a dobogóra Szabó-Rátkai és Kaszás állhatott fel. Koncz Dávid a 9. helyrõl a hatodikra tudott a végére feljönni.

A hármas kategóriában kis meglepetés született. Szűcs Gergõ feltámadt hamvaiból és végre nyerni tudott. Idõmérõn az elsõ helyet szerezte meg. Mögüle Mészáros Zoli és Juhász Csabi várhatta a zöld jelzést. A futam teljes távja alatt Zoli folyton nyomás alatt tartotta Gergõt de fogást nem talált a fiatal pilótán így most megkellet elégednie a második hellyel. Említésre méltó még Csabi teljesítménye hiszen ismét dobogóra állhatott. A jövõben vele is számolni lehet majd mint bajnokesélyes. A futamot egyedül Kovács György adta fel technikai probléma miatt. Szintén említésre méltó hogy az újonc Szabó Dávid a negyedik helyen ért célba. Egy gyõzelemmel és egy negyedik hellyel zárhatta a hétvégét ami egy nagyszerű kezdés. Már csak 1 futam van vissza és egyedül Szűcs Gergõnek van esélye befogni az élen álló Mészáros Zolit.

A négyes kategóriában is láthattunk szép dolgokat. Ebben a kategóriában Hrenkó Andrást jelölném ki aki nem semmi teljesítménnyel lepte meg a nézõket. Az idõmérõt Mészáros rIronmanr1; Zoli nyerte meg, mögüle az imént említett Hrenkó András várhatta a rajtot. A harmadik helyrõl a Mészáros Racing másik pilótája, Mészáros Robi várhatta a zöld jelzést. A futamon Zoli elhúzott az elsõ pár körben az õt üldözõ András-Robi kettõstõl és magabiztos vezetéssel bebiztosította az elsõ helyét. Az elején Chabada Gyuri is tudott menni az élbollyal, de utána leszakadt és védekeznie kellett egész futamon. Egyedül Szilágyi Béla tudta megelõzni. A sorrend innentõl kezdve nem változott a futam leintéséig. A futamot Zoli nyerte, mögötte a meglepetés ember, Hrenkó András ért célba a második helyen. Míg Robinak most rcsakr1; a harmadik hely jutott.

Már csak az ötös kategória maradt hátra ahol mindig izgalmas pillanatoknak lehetünk szem és fültanúi. Ebben a kategóriában dominált a PuCu Motosrport és Roli-Balázs sorrendben indulhattak a futamon. A harmadik helyrõl Szűcs Gergõ indulhatott. A futam elején Roli elhúzott a fiúktól és senkitõl nem zavartatva megnyerte a futamot. A rajt után Adrián megtapasztalhatta mennyire jól lassítja le a gokartot a Törökbálinti gumifal és így ezzel visszacsúszott az utolsó helyre. Geri pár körig tartotta Zolit, viszont utána egy kis rést meglátva bebújt, és elment Zoli, Geri mellett. A futam végéig a sorrend nem változott, és a PuCu Motorsport végre kettõs gyõzelmet ünnepelhetett. A dobogó harmadik fokára ezúttal Mészáros Zoli állhatott fel. A futam nagy vesztese Janecskó Adrián aki a 7. helyen ért célba.

Tehát ez volt a 11. futam innen, Törökbálintról. Az utolsó versenyt Budafokon a Gokartarénában rendezik meg, és ne felejtsétek el hogy itt a pontok duplán érnek. Minden kategóriában nyílt a bajnokság és az utolsó futamon fog eldõlni, hogy kik lesznek a 2010-es év bajnokai. Jó felkészülést, sziasztok!

Üdvözlettel: Rátkai JánosTovább a cikkhez ...
 
 

Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.