Gokartverseny – F1 Startkart

Hírek

BPG 2011-03 KAT1

2011-03-15 12:00:46
III. futam - 1-es kategóriaTovább a cikkhez ...
 

BPG 2011-03 JUNIOR

2011-03-15 11:55:21

III. futam - Junior kategória

Tovább a cikkhez ...
 

Budapest Gokart Bajnokság, 3. futam, Gokartaréna

2011-03-15 11:48:30

BPG 2011. - III. futam - Gokartaréna“Jön föl mint a VezúvSchreiber László, szervezõ-versenyzõ-szakkomentátor-kólaszakértõ
Gyuri, hol rontottad el? “Amikor beültem.” Kenyér György, versenyzõ

56 versenyzõ vágott neki a Gokartaréna pályájának ismét, hogy ezúttal ellentétes irányban is megmérkõzzenek. Alapesetben persze mindenki egy irányba hajt, de ismét volt példa az ellenkezõjére is...

A futam egy nagy újítással kezdõdött, amit ismereteim szerint még nem alkalmaztak egyetlen gokartversenyen sem Magyarországon, sõt lehet hogy világújdonságról van szó :) Az elõzõ futam után ugyanis sok kritika érte a szervezõket, hogy miért volt néhány verseny kevesebb mint 20 perces. Balogh Lajos és Schreiber Laci hallgattak a pilóták és csapatok kérésére, véleményére, összedugták fejüket és (talán Jack, Jim és Johnnie segítségével) kitalálták a 23 perces rendszert. Az újítás lényege, hogy a gokartok készen állása (kürtszó jelzi) után indul egy 3 perces bemelegítõ rész, ahol mindenkinek el kell foglalnia a rajtpozícióját. Eközben bõven van idõ a gokartok tesztelésére is, majd rögtön szünet nélkül következik a 20 perces futam, a felvezetõ körökkel. Aki az elsõ 3 percben nem jelenik meg a pályán egy gokarttal a hátsója alatt, az nem indulhat a futamon sem. Így sikerült megoldani, hogy mindenki komolyan veszi az indulást, nincs késés, továbbá a futam sem lesz rövidebb 20 percnél. Hurrá!

Idén ez már a második újítás a BPG-ben, innovációból tehát nincs hiány. Sõt, a fejlesztések folyamatosan zajlanak, Lajos mindig settenkedik valamiben.

Most egyik kategóriában sem volt B döntõ, így a 23 perces megoldással együtt nagyon pörgõs volt a nap - amit feldobtak a Gokartcafé sztárszakácsainak remek alkotásai is.


Az idõmérõk és a futamok után megkérdeztem néhány embert, hogy érezték, hogy látták belülrõl az eseményeket. A válaszokat nagyrészt szó szerint idéztem, de tanúsíthatom, a versenyzõk nem fogyasztottak semmilyen drogot, bármennyire is gyanús - egyszerűen ilyen jó volt a hangulat.

“Bajnokok tornája”

Ahogy a szervezõk a szezon elõtt megígérték, 3 futamonként az egyes
kategóriákat vezetõ versenyzõk nyerhetnek egy versenyhétvégét a profi
gokart országos bajnokságban. Ezt még sikerült megfejelni azzal, hogy a
Junior kategóriát vezetõ pilóta külön lehetõséget kapott. Ez Neudert
Norbi teljesen jogosan érdemelte ki 3 futamból 3 gyõzelmével.

Így az 1-4 kategóriák elsõ helyén álló pilóták küzdöttek a másik nyeremény futamért. Szűcs Gergõ, Szabó Dávid, Kaszás Máté és Szetei Gergõ futottak egy 2 mért körbõl álló idõmérõt, rögtön a versenyek után. A legjobb idõt Máténak sikerült összehozni, kb. 5 századdal megelõzve Szetei Gergõt.
Neudert Norbi mellett tehát Kaszás Máténak is szurkolhatunk 2011. április 23-24-én a gyöngyösi Gokart Land versenypályán. Hajrá srácok!
A következõ ilyen “best of” idõmérõ a 6. verseny után lesz, ahol szintén
az egyes kategóriák elsõ helyén álló pilóták mérkõzhetnek meg a profi
OB-n való részvételért.


Csapatverseny, érdekes statisztikák a tovább után...

Tovább a cikkhez ...
 

BPG 2011-02 KAT4

2011-02-22 02:00:34

II. futam: 4-es és 5-ös kategória 

 

Tovább a cikkhez ...
 
 

Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.