Gokartverseny – F1 Startkart

Hírek

BPG 2011-05 KAT1

2011-05-06 21:14:15
BPG 5. futam, 1-es kategóriaTovább a cikkhez ...
 

BPG 2011-05 JUNIOR

2011-05-06 21:10:27
BPG 5. futam, JUNIORTovább a cikkhez ...
 

BPG 2011-05 STAT

2011-05-06 06:53:56
Csapatverseny és statisztikák
Tovább a cikkhez ...
 

Budapest Gokart Bajnokság, 5. futam, Kiskunlacháza

2011-05-06 06:38:25

BPG 2011. - V. futam - Kiskunlacháza


Elképesztõ futamokon vagyunk túl, nem hiába a lacházi pálya a legtöbb versenyzõ kedvence. 6 kategóriában 67 összesen versenyzõ indult, jópáran egyszerre több kategóriában is.

Nagy meglepetésünkre BPG-s visszavonulása után ismét eljött versenyezni a többszörös bajnok, Mészáros Zoli. Sajnos azonban egy sajnálatos esemény miatt csak 2 futamot teljesített. Zolit két versenyzõtársa az 5-ös kategória futama után “össztűz” alá vette, és közös erõvel elvették a kedvét a további versenyzéstõl - legalábbis a BPG-ben. Késõbb, a videófelvételek átnézése után kiderült, teljesen alaptalan volt a vádaskodás Zoli versenyzésével kapcsolatban, hiszen nem követett el szabálytalanságot. Zoli ismét megmutatta, hogyan kell keményen, nagyon gyorsan és sportszerűen versenyezni, öröm volt nézni ismét a futamait. Schreiber Laci késõbb elnézést kért Zolitól, gondolom ezt Schreiber Norbi is megtette. Személyes véleményem: a futamok hevében, mikor adrenalinbombák robbannak a fejünkben - ami még a versenyek után is kitart - ha nehéz is, de próbáljunk emberek maradni és tiszteletben tartani társainkat, így elkerülhetjük az ehhez hasonló kínos szituációkat. Mindenkinek tanulság az eset, a pályán belülrõl sokszor máshogy értékeljük a helyzeteket, mint utólag hideg fejjel videóról.
Remélem Mészáros Zoli fog még versenyezni velünk, ha nem is az 5-ös kategóriában. A Bajnokcsapat tagjai, Gergõ és a magam nevében írom, szívesen versenyzünk Veled, Zoli, még akkor is ha elversz minket (bár ígérjük hogy ez egyre nehezebb lesz). A jobbtól nem szégyen tanulni (fõleg ha készségesen segít is), pláne jó érzés néha legyõzni...

Annak ellenére, hogy az idõjárás megkímélte a fiúkat-lányokat az esõtõl, rendkívül jó futamokat vívtak minden kategóriában, érdemes visszanézni a videókat. A gokartokat úgy gondolom jól sikerült beállítani erre a pályára, megbízhatóak és gyorsak voltak. Persze most is volt kevésbé jó és jó gokart, de összességében dícséret illeti a technikai stábot.
Ezzel kapcsolatban egy gondolat: sokan panaszkodnak futam után, hogy olyan gokartot kaptak, amely lassabb volt a többinél. Ez elõfordul sajnos. Én kb. 60 futamon vagyok túl, és emlékeim szerint kb. 7-8 alkalommal volt nagyon rossz, lassú gépem. Úgy gondolom technikai sportnál ez bõven belefér, fõleg amatõr szinten. Egy bajnoki évben a 13 futamból számítani kell rá, hogy lesz 2-3 eset, amikor gyengébb gépünk lesz.

No, nem rizsázok tovább, lássuk az eredményeket, statisztikákat.


Tovább a cikkhez ...
 
 

Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.