Gokartverseny – F1 Startkart

Gyöngyös 2

Idén második alkalommal látogatott a mezõny a Gyöngyösi Gokartland pályára.


Az elsõ kategóriában, mondhatjuk a papírforma érvényesült, hiszen az elmúlt versenyekhez hasonlóan az elsõ rajtkockát Mészáros Zoltán, még a gyõzelmet Szetei Gergely szerezte meg, aki az utolsó kanyarból széles íven kigyorsítva tudott elmenni Zoltán mellett. Szetei ezzel ponteldobással együtt is átvette a vezetést a bajnokságban. A harmadik helyen Garamvölgyi Nikolettet intették le, akit a verseny elsõ felében kitartóan üldözött Tóth Richárd, aki az utolsó kanyarban egy elõzési kísérlet közben elmérve a féktávot a gumifalon landolt.

A kettes kategóriában Mészáros Zoltán szerezte meg a pole pozíciót, akár csak az egyesben és a hármasban. Ebben a kategóriában a gyõzelem is sikerült, méghozzá nem is kis elõnnyel. A további helyezésekért komoly csatákat vívott a mezõny, a második helyért Schreiber Rolandot szorongatta Schmidt Balázs, akik oda-vissza elõzgették egymást. E közben a hetedik helyrõl Farkas Csaba is felzárkózott és Balázs után neki is sikerült megelõzni Rolandot. Schmidt Balázs 2. Farkas Csaba 3. lett, még a verseny elején Schreuber Norbert műszaki problémák miatt kényszerült a verseny feladására.

Nem kis bravúrt mutatott be Nagy Gábor a 3. kategóriában, aki az 5. rajtkockából indulva szerezte meg a gyõzelmet Mészáros Zoltán elõtt. A dobogó legalsó fokára Oros Ferenc állhatott, még a versenyen az elmúlt futamhoz hasonlóan rendkívül peches volt Fényes Tibor, aki a 2. helyrõl indulva csupán a 7. helyért járó pontokat szerezte meg.

A 95 kilósok mezõnyében a 4-es kategóriában Mészáros Róbert indult az élrõl, aki a 3. helyért járó serleget vehette át. A gyõzelmet a 2. helyrõl induló és Robit elsõként megelõzõ Chabada György szerezte meg, aki ezzel átvette a bajnokság vezetését Mészáros Zoltántól, aki gyenge gokartja miatt kiállt a versenybõl. A második helyre Chabada Péter jött föl, akit a verseny korai szakaszában kiforgatott Zoli, persze nem szándékosan.

A Formula kategóriában ugyan azok a versenyzõk végeztek a dobogón, mint a legutóbbi itteni futamon. Janecskó Adrián elõnyt kiautózva gyõzött, miután a rajtnál kis híján megelõzte õt Mészáros Zoltán. A dobogó 2. és 3. fokára a már említett versenyhez képest helyet cserélve Mészáros Zoltán és Mészáros Róbert állhattak. Korycki Tamás a 4. helyrõl indulva lett negyedik, még az 5. helyre a 8. helyrõl startoló Juhász Csaba jött fel, szép elõzéseket bemutatva.

                                                                             


Vélemény, hozzászólás?