Gokartverseny – F1 Startkart

coraring öszzefolaló by Rátkai

XI. futam – Cora ring rev. Összefoglaló

Utolsó elõtti futamához érkezett a mini száguldó cirkuszr, amit a jó öreg Törökbálinti Cora Ringen rendeztek meg. Az idõjárás nem kímélte a pilótákat. Az elsõ szabadedzések hideg körülmények között zajlottak. Majd kicsit késõbb a nap is kisütött és felmelegedett az idõ. Nézzük akkor mi is történt a futamokon. Részletes beszámolót majd Biczók Attila kollégámtól kapunk.

Mint mindig, most is a legkisebbekkel, az az a Junior kategóriával kezdjük összefoglalónkat. Ebbe a kategóriába 5 pilóta adta le a nevezését. Az idõmérõt meglepetésre Neudert Norbi nyerte meg, mögüle Bozó Kata várhatta a rajtot. Míg a harmadik helyrõl Virágh Peti kvalifikálta magát. A futamon nagyobb érdekesség nem történt. Szorongatták egymást a fiúk és lányok, de megelõzni nem tudták egymást így az idõmérõ sorrendje egyben a befutó sorrendje is volt. Norbi nyert, Kata a második és Peti a harmadik. Ami még említésre méltó ebben a kategóriában hogy ezzel a második hellyel Kata átvette a vezetést a bajnokságban Peti elõtt 2 ponttal. Úgyhogy a fiúknak felkel kötni azt a bizonyost.

Folytassuk akkor az egyes kategóriával ahol repültek a gumik, a sisakok és minden más ami kelléke a versenyzésnek. Az elsõ helyet Mészáros Zoli szerezte meg, mögüle Kenyér Gyuri és Kaszás Máté várhatták a rajtot. A rajt után több pilóta is egymásba ment és ezért piros zászlóval le kellett inteni a futamot. A rajtnál pedig hogy hogyan repült le Máté sisakja az egyelõre rejtély mivel be volt kapcsolva a pilóta állítása szerint. Szerencsére megúszta a balesetet és tudta tovább folytatni. A második rajtnál már szépen eljöttek a fiúk és Zoli senkitõl nem zavartatva elhúzott a mezõnytõl és egy újabb futamgyõzelmet ünnepelhetett. A 2.-3.-4. helyen pedig a Kállai-Kaszás-Kenyér hármas egész futam alatt küzdött. Végül Tomi megmutatta ki az úr a pályán és feljött a második helyre. Máté lett a harmadik, míg Gyurinak megkellet elégednie megint csak a negyedik hellyel.

A kettes kategória következik ahol az újonc Szabó Dávid szerezte meg az elsõ rajthelyet. A második helyet Koncz Dávid szerezte meg, míg mögüle Kaszás Máté rajtolhatott. A futamon jól eljöttek a fiúk, de a hatos kanyar kijáratánál Koncz Dávidot a falba nyomták így visszaesett az utolsó helyre. A 2. és 3. helyen így Kaszás és Rátkai püfölték egymást egész verseny ideje alatt akikhez a végére csatlakozott Nagy Gábor is. A versenybõl alig volt vissza 3-4 kör amikor Jani megelõzte Mátét és így ezzel feljött a második helyre. Míg Máténak megkellet elégednie a harmadik hellyel. A végéig pedig nem is változott a sorrend úgyhogy a dobogóra Szabó-Rátkai és Kaszás állhatott fel. Koncz Dávid a 9. helyrõl a hatodikra tudott a végére feljönni.

A hármas kategóriában kis meglepetés született. Szűcs Gergõ feltámadt hamvaiból és végre nyerni tudott. Idõmérõn az elsõ helyet szerezte meg. Mögüle Mészáros Zoli és Juhász Csabi várhatta a zöld jelzést. A futam teljes távja alatt Zoli folyton nyomás alatt tartotta Gergõt de fogást nem talált a fiatal pilótán így most megkellet elégednie a második hellyel. Említésre méltó még Csabi teljesítménye hiszen ismét dobogóra állhatott. A jövõben vele is számolni lehet majd mint bajnokesélyes. A futamot egyedül Kovács György adta fel technikai probléma miatt. Szintén említésre méltó hogy az újonc Szabó Dávid a negyedik helyen ért célba. Egy gyõzelemmel és egy negyedik hellyel zárhatta a hétvégét ami egy nagyszerű kezdés. Már csak 1 futam van vissza és egyedül Szűcs Gergõnek van esélye befogni az élen álló Mészáros Zolit.

A négyes kategóriában is láthattunk szép dolgokat. Ebben a kategóriában Hrenkó Andrást jelölném ki aki nem semmi teljesítménnyel lepte meg a nézõket. Az idõmérõt Mészáros rIronmanr1; Zoli nyerte meg, mögüle az imént említett Hrenkó András várhatta a rajtot. A harmadik helyrõl a Mészáros Racing másik pilótája, Mészáros Robi várhatta a zöld jelzést. A futamon Zoli elhúzott az elsõ pár körben az õt üldözõ András-Robi kettõstõl és magabiztos vezetéssel bebiztosította az elsõ helyét. Az elején Chabada Gyuri is tudott menni az élbollyal, de utána leszakadt és védekeznie kellett egész futamon. Egyedül Szilágyi Béla tudta megelõzni. A sorrend innentõl kezdve nem változott a futam leintéséig. A futamot Zoli nyerte, mögötte a meglepetés ember, Hrenkó András ért célba a második helyen. Míg Robinak most rcsakr1; a harmadik hely jutott.

Már csak az ötös kategória maradt hátra ahol mindig izgalmas pillanatoknak lehetünk szem és fültanúi. Ebben a kategóriában dominált a PuCu Motosrport és Roli-Balázs sorrendben indulhattak a futamon. A harmadik helyrõl Szűcs Gergõ indulhatott. A futam elején Roli elhúzott a fiúktól és senkitõl nem zavartatva megnyerte a futamot. A rajt után Adrián megtapasztalhatta mennyire jól lassítja le a gokartot a Törökbálinti gumifal és így ezzel visszacsúszott az utolsó helyre. Geri pár körig tartotta Zolit, viszont utána egy kis rést meglátva bebújt, és elment Zoli, Geri mellett. A futam végéig a sorrend nem változott, és a PuCu Motorsport végre kettõs gyõzelmet ünnepelhetett. A dobogó harmadik fokára ezúttal Mészáros Zoli állhatott fel. A futam nagy vesztese Janecskó Adrián aki a 7. helyen ért célba.

Tehát ez volt a 11. futam innen, Törökbálintról. Az utolsó versenyt Budafokon a Gokartarénában rendezik meg, és ne felejtsétek el hogy itt a pontok duplán érnek. Minden kategóriában nyílt a bajnokság és az utolsó futamon fog eldõlni, hogy kik lesznek a 2010-es év bajnokai. Jó felkészülést, sziasztok!

Üdvözlettel: Rátkai János


Vélemény, hozzászólás?