Gokartverseny – F1 Startkart

BPG F1 Amatőrkart Kupa – Hangár utca

img_5573Igazi esős, borongós idő fogadta 2014. április 26.-án a BPG F1 Amatőrkart Kupa versenyzőit, és az őket kísérő nézőket Kőbányán a sokak által kedvelt Hangár utcai pályán. A folyamatosan szitáló eső azonban senki kedvét sem tudta elvenni, így az időjárás végül megszánta a nevezőket, és miután elállt az eső, az időmérő alatt rohamosan javulni kezdett a pálya, végül még a nap is kisütött.

 

Masters 1-es kategóriában Karsai Dominik láthatta meg elsőként a kockás zászlót a 20 perces versenytáv végén, így a legutóbbi második helyéhez képest, most a dobogó legelőkelőbb fokára állhatott fel rajt-cél győzelmet aratva. Másodikként intették le a futamon Kovács Kolost, aki a harmadik helyet szerezte meg az időmérőn, míg a dobogó legalsó fokát a battai versenyhez hasonlóan Gaál András foglalhatta el.
A verseny alatt futott leggyorsabb kör tulajdonosa: 26,796-al Karsai Dominik.

 

img_5640Masters 2-es kategóriában visszatérő régi versenyzőnk Mészáros Róbert haladt át először a célvonalon, hatalmas csatát vívva szinte az egész verseny alatt Izsa Krisztiánnal, aki sajnos egy sérülés miatt kénytelen volt feladni a harcot. Az ezüstöt érő második helyet ezúttal Győri Zoltán szerezte meg a hatodik helyről indulva, a dobogó harmadik fokára pedig ismét egy bronzot érő helyezést begyűjtve Gaál András állhatott fel.
A futam leggyorsabb idejét 26,394-el Mészáros Róbert futotta meg.

 

Masters 3-as kategóriában Schmidt Balázs a hatalmas fölénnyel vezetve végig, idén először a dobogó legfelső fokára állhatott fel a 20 perces versenytáv végén, szintén rajt-cél győzelmet aratva. Másodikként látta meg a kockás zászlót Kovács György, aki így a harmadik helyről indulva az előkelő másodikon ért végül be. A dobogó legalsó fokát az előző versenyen másodiknak befutó Schreiber Norbert szerezte meg.
A verseny alatt futott leggyorsabb kör tulajdonosa: Schmidt Balázs 26,367-el.

 

img_5694Masters 4-es kategóriában Tábori Henrik az ötödik pozícióból rajtolva haladt át elsőként a kockás zászló alatt, így igaz az előző futamon nem tudott az első háromban végezni, azonban most egyből a legelőkelőbb helyen zárta a min. 95 kg-os versenyzők kategóriáját. Második helyen ért célba a korábban duplázni tudó Kocsi Viktor, míg a verseny végén a dobogó legalsó fokát Korycki Tamás foglalhatta el a szintén 20 perces táv végén.
A futam leggyorsabb idejét 26,6-al Tábori Henrik futotta meg.

 

Easy kategóriában ez alkalommal is olyan sokan neveztek, hogy „A”, illetve „B” döntőt kellett tartani. Bánfi Gergő Balázshoz, és Dominikhoz hasonlóan rajt-cél győzelmet aratva látta meg elsőként a kockás zászlót nagy csatákat vívva az állórajtos 15 perces versenytáv alatt. Második helyen ért célba a harmadik helyről indulva Durucz Gergő, míg a negyedik helyről rajtolva az előkelő bronzot érő pozíciót Tasnády Csilla.
A verseny alatt futott leggyorsabb kör tulajdonosa: Lackó Albert – Botond 27, 238-al.

 

img_5762Senior kategóriában Kocsi Zsolt a hetedik helyről rajtolva meg sem állt a dobogó legfelső fokáig, így a legutóbbi harmadik helye után ismét megmutatta, hogy a mezőny végéről is lehet az első háromban végezni. Második helyen intették le a az időmérőn hatodik pozíciót megszerző Schreiber László, aki gyönyörű előzéseket mutatott be a 20 perces versenytáv alatt, a dobogó harmadik fokára pedig Ádám Gábor állhatott fel.
A futam leggyorsabb idejét 26,732-vel Kocsi Zsolt futotta meg.

 

 

 

Következő versenyünk 2014. május 17.-én kerül megrendezésre a kulcsi gokartpályán, amelyre már megnyitották a nevezést, illetve a szabadedzés foglalást, és ez alkalommal a Ladies kategóriába is várják a Szervezők a gokartozás iránt érdeklődő lányok jelentkezését!

Vélemény, hozzászólás?